Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüreğir İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yerel seçimlerde iktidarın tüm olanaklarına karşı yüreklerini ortaya koyarak mücadele ettiklerini belirten Yüreğir İlçe Başkanvekili Mehmet Alyar, seçimi çok az bir farkla kazanamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti. İl Başkanı Mehmet Çelebi ise yerel seçimlerde toplumdaki umutsuzluğun kırıldığını belirterek, “Yüreğir’de seçimi kaybetmiş olsak da artık herkes biliyor ki, AKP bir sonraki seçimde Yüreğir’i de kaybedecek.  Beş yıl sonra Yüreğir’i açık ara farkla kazanacağımıza inancımız tam” dedi.

YOĞUN KATILIM

Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, il ve ilçe yöneticileri ile partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen 6.Yüreğir İlçe Danışma Kurulu Toplantısı saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR

Açış konuşmasını yapan İlçe Başkanvekili Mehmet Alyar, yerel seçim sürecinde yapılan çalışmalardan kesitler aktardı. Seçim günü Yüreğir’deki 846 sandığın yüzde 95’inin ıslak imzalı tutanaklarının toplandığını aktaran Alyar, “Gerek seçim çalışmaları sırasında gerekse seçim günü ve sonrasında emeği geçen tüm yol arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

“İKTİDARIN OLANAKLARINA KARŞI YÜREĞİMİZLE MÜCADELE ETTİK”

Seçim sürecinde iktidar partisinin Yüreğir’e çok büyük önem verdiğine işaret eden Alyar, Bilal Erdoğan’dan bakanlara kadar iktidarın üst düzey yöneticilerinin seçime kadar Yüreğir’den ayrılmadığını söyledi. Alyar, “İktidarın ekonomik bütçeleri ile yarışmamızın imkanı yoktu ancak adayımız Kamuran Karaca, örgütümüz ve yurttaşlarımızla yüreğimizi ortaya koyarak, daha çok emek odaklı çalıştık. İktidarın maddi olanaklarına karşın verdiğimiz bu mücadele sonucunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Zeydan Karalar başkanımız Yüreğir’de 113 bin oy aldı ve rakibine 26 binden fazla oy fark attı. Yüreğir Belediye Başkanlığı seçiminde ise 3411 oy farkıyla ne yazık ki seçimi kaybettik. Belediye Meclisine ise 16 arkadaşımız meclis üyesi olarak seçildi” şeklinde konuştu.

“ÖNYARGILAR KIRILDI”

Yerel seçimlerde toplumda uzun zamandır egemen olan korku ve umutsuzluk gibi duyguların kırıldığını vurgulayan CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Yerel seçimler aynı zamanda geleceğe dair yeni umutların yeşermesini, bir şeylerin artık değişme zamanının geldiğini insanlara gösterdi. Toplumdaki önyargılar kırıldı, Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının bireysel değil toplum için siyaset yaptığını kabullenme hızla artmaya başladı. Toplumun tüm kesimlerinin takdirini toplayan, her kesimden oy alan belediye başkan adaylarıyla çıktığımız bu zorlu mücadeleyi büyük bir mutlulukla ve gururla söylüyorum ki kazandık” ifadelerini kullandı.

“YERELDE YAPACAĞIMIZ DOĞRU ÇALIŞMALAR GENEL İKTİDARI DA GETİRECEK”

“Asla seçim kaybetmez” denilen iktidarın seçim yenilgisini tattığına işaret eden Çelebi, “Yereldeki iktidarımızın, yapacağımız doğru ve etkin çalışmalarla en kısa sürede genel iktidarı da getirecektir” dedi.

“5 YIL SONRA YÜREĞİR’İ AÇIK ARA FARKLA KAZANACAĞIZ”

Adana’da 30 yıl aradan sonra büyük bir başarı elde edildiğini dile getiren Çelebi, şunları söyledi:

“Adana Büyükşehir ve İmamoğlu belediyelerini 30 yıl, Ceyhan Belediyesini ise 25 yıl aradan sonra kazandık. Karataş’ı ne yazık ki kaybettik. Yüreğir’de belediye başkanlığını çok az bir oyla kaybettik. Deyim yerindeyse Yüreğir Belediye Başkanlığı avuçlarımızın içinden kayıp gitti. Yüreğir’de seçimi kaybetmiş olsak da artık herkes biliyor ki, AKP bir sonraki seçimde Yüreğir’i de kaybedecek. Beş yıl sonra Yüreğir’i açık ara farkla kazanacağımıza inancımız tam. Hiç durmayacağız, alanlarda, halkımızın arasında olacağız. Mevcut belediyelerimizin imkanlarıyla Adana’nın her tarafına hizmet götürmek için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz ve mutlaka kazanacağız.”