CHP’li kadınlar 5. Eşgüdüm Toplantısı’nı Sarıçam İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi. CHP İl Binası’nda yapılan toplantıya katılan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, CHP’nin tüm kesimlere ulaşması için kadınlar olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.
CHP’li kadınların ülkesinin, bölgesinin ve kentinin sorunlarına duyarlı bir çalışma örneği sergilediğini belirten Av. Çinkılıç, CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde Adana’da başarılı sonuçlar alması için kadınların yoğun uğraş vereceğini vurguladı. Av. Çinkılıç, Türkiye’nin ve Adana’nın CHP’li kadrolara ihtiyacı olduğunu kaydetti.
11 ilçe kadın kolları başkanlarının katıldığı toplantıda faaliyet raporları görüşüldü. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlik programının da kesinleştiği 5. Eşgüdüm Toplantısı’nda Nisan ayı çalışma planı üzerinde çalışma yapıldı. Toplantıda, 6. Eşgüdüm Toplantısı’nın Kozan İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Kozan’da yapılması kararına varıldı.
8 MART ETKİNLİKLERİ
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, 5. Eşgüdüm Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde ‘Emeğimiz Var, Sözümüz de Olacak’ sloganıyla bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi.
Av. Çinkılıç, etkinliklerin 7 Mart Perşembe günü Adana’nın 15 ilçesinde magnet ve bildiri dağıtımının yanı sıra Yüreğir ve Sarıçam İlçe Kadın Kolları’nın pazar yerlerinde karanfil dağıtımı ile başlayacağını 8 Mart Cuma günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak 8 Mart bildirisi sunacaklarını, Adana merkez ve tüm ilçelerde karanfil dağıtacaklarını vurguladı. Av. Çinkılıç, 8 Mart Cuma günü saat 12.00’da geçmiş dönemlerde CHP İl Kadın Kolları’nda görev yapan başkanlar için CHP İl Binası’nda ödül töreni düzenleyeceklerini bildirdi. 16 Mart’a kadar sürecek geniş kapsamlı kutlama programı düzenlediklerini ifade eden Av. Çinkılıç, etkinliklere partili partisiz tüm kesimleri ve basın mensuplarını davet etti.