Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişi ve Meclis Başkanı sıfatıyla ilk kez topladığı Pozantı Kongresi’nin yıldönümü törenlerle kutlandı.
Pozantı’da düzenlenen törenlere CHP’liler de tam kadro katıldı. CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Orhan Sümer’in yanı sıra 25 ve 26. Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de tören alanında yerini aldı. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de telgraf mesajıyla Pozantı kongresinin 98. Yıldönümünü kutlarken CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, ilçe parti yöneticileri ve partililer de bu anlamlı günün onurunu yaşadı.


Pozantı Kaymakamı Taner Dengir ve Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın evsahipliğinde gerçekleşen yıldönümü nedeniyle duygularını dile getiren CHP’nin Adana Milletvekilleri Barut, Sümer, Şevkin ve Tümer ile İlçe Başkanı Eroğlu, “5 Ağustos 1920 ve 5 Ağustos 1921, Türkiye Cumhuriyeti açısından önemli ve dönüm noktası bir tarihtir. 1920, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişi ve Pozantı Kongresi’ni topladığı tarihtir. 5 Ağustos 1921 ise Atatürk’e TBMM tarafından ilk kez başkomutan ünvanının verildiği tarihtir. Tüm partililerimizle birlikte ulusal kurtuluş mücadelemizin simgelerinden Pozantı’daki törenlere katılmak bizim için onurdur. Cumhuriyetimizin kurucusu ve ülkemizin kurtarıcısı Atatürk ile emperyalist işgale karşı canıyla kanıyla mücadele eden kahraman silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve büyük bir özlemle anıyoruz” dedi.