AK Parti Çukurova ilçe Başkanı Av. Ramazan Çırak, köylere daha büyük ve çabuk hizmet gideceğini ifade ederken, “Yeni yasayla bütçeden yüzde 10 pay alacak köylerimize daha büyük hizmetler gidecektir” dedi.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve divanın oluşturulmasını ardından partisinin 16. Danışma Meclisi toplantısında teşkilata yönelik bir konuşma yapan Başkan Ramazan Çırak, partilileri yeni yerel yönetim yayası hakkında bilgilendirdi.

 

Büyükşehir Yasasının yerel yönetimleri daha da güçlendireceğini dile getiren Çırak, Köylerin mahalle statüsüne geçmesiyle Büyükşehir bütçesinden yüzde 10 pay alacağını kaydetti. Çırak, “Adananın geliri 1 milyara çıktığında, bunun yüzde 10’u yani en az 100 milyon lirasının köylere ayrılması zorunlu  hale getirildi. Belediyelerimiz bu parayı köylerimiz için harcayacak. Bu yasadan önce  bu köylere hizmeti İl Özel İdaresi götürüyordu. Bundan böyle yeni yasa ile ayrılan 100 milyon lira ile Adananın  tüm köylerine Büyükşehir belediyesi 10 katı hizmet  götürecek. Bu, kırsal alanlarımızın hızla büyüyerek gelişeceği anlamına geliyor '' dedi.

 

‘AĞABEY KARDEŞ ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ’

 

Bölgesinde sıkça yaptıkları iş yeri ve ev ziyaretlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği mesajları da halkla paylaştıklarını belirten Başkan Çırak, “ İlçemizde birlik ve beraberlik içinde ağabey kardeş anlayışıyla çalışıyoruz. Ben ve ekibim Adanamız ve ilçemiz  için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Başta Ana kademe olmak üzere Kadın ve Gençlik kolları da partimizin bütün toplantı ve hizmetlerin içindeler. Kendileri Hükümet programlarımızın ve icraatlarımızın anlatılmasında bize çok yardımcı ve destek oluyorlar. Bu konudaki katkılarından dolayı da yönetimdeki arkadaşlarıma, kadın ve gençlerimize bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıya katılan parti yöneticilerinin yanı sıra Kadın kolları Başkanı Aslı Çelik ile Gençlik kolları Başkanı Av. Mustafa Akar’da birer konuşma yaparak çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Ayrıca, mahalle ve köy başkanları da çalışmalar sırasında karşılaştıkları sorunları anlattı. Toplantıya, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.