Başkanlığının 41. gününde CHP ilçe örgütünü ziyaret ederek içini döken Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP İlçe Başkanı Haşmet Biçer ve yöneticilere “Hayırlı olsun ve iş taleplerinden çok yorulduğunu” anlattı. Çetin’in 41 günlük performansının takdire şayan  olduğunu ifade eden Biçer, “Sayın başkanımıza sabırlar diliyor, yoğun emek vererek hayata geçireceği projelerle güzel işler yapacağına inanıyoruz” dedi, partililere de “sabırlı olun, fikirlerinizle katkıda bulunun” diye seslendi.

TEŞVİK SİSTEMİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Başkan seçilip de koltuğa oturduktan sonra Adana’nın en yakıcı sorununun işsisizlik olduğunu yaşayarak gördüğünü ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, önerilerini şöyle sıraladı: “Belediyeler istihdama çözüm olamaz. Bu, Türkiye’nin sorunudur ve öncelikle merkezi hükümetin sorumluluğundadır. Adana teşvikte üvey evlat muamelesi gördü, bu derhal gözden geçirilmeli. Adana sanayide eski günlere dönmenin çarelerini aramak zorunda. Çukurova Belediyesi olarak iş dünyasının yatırım yapma anlamında önünü açacağımızdan hiç kimse kuşku duymamalıdır.

PROJELERİMİZ SAYESİNDE BİR NEBZE

Çukurova Belediyesi’nin kasasından bir tek kuruş çıkmadan önemli bazı projeleri hayata geçirmek i çin  hazırlık yaptıklarını da belirten Başkan Soner Çetin, üniversite öğrencilerine yurt, şiddet gören kadınlara Kadın Yaşam köyü ve Rehabilitasyon Merkezi yapmak üzere arsa arayışında olduklarını belirtti. Çetin, “Biz sadece yer göstereceğiz, belediyemizin kasasından bir tek kuruş çıkmayacak. Projeler için artık hafta sayıyoruz. Ayrıca semt kreşlerimizde istihdam imkânları doğacaktır” dedi.

PERSONEL FAZLAMIZ CİDDİ SORUN

Adana’da tahminlerin de ötesinde işsizlik sorunu yaşandığının altını çizen Başkan Çetin, “Ne Seyhan ne de Çukurova Belediyesi bu sorunun altından kalkabilir” dedi ve şöyle devam etti: Çukurova Belediyesi’nin çok ciddi bir personel fazlası var, parası yok ama borcu çok. Elbette mazeret değil bunlar. Projeleri hayata geçirerek istihdama az da olsa, bir nebze de olsa katkı yapacağız, başka çare yok. Özel sektörle ve İş-Kur’la da işbirliği yaparak istihdam garantili kurslar açacağız. Namusuyla çalışan hiçbir emekçiye dokunmayacağımızın da bilinmesini özellikle isterim.