Kadınların hayatın birçok alanında hakettiği yerlerde olmadığını söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Çukurova’da kadın sığınma evinin mutlaka yapılacağını söyledi.

Adana Kadın Platformu üyeleri ile Akdeniz Kadın Kooperatifleri Birliği üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Hayalpark’ta ürünlerini sergilendiği kermes düzenledi.  Kermesin açılışını yapan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, kadınların aile içinde, sosyal ve siyasi alanla birlikte iş hayatında da hakettiği yerde olamadığını belirti. Arıkan, ‘Türk kadınını artık hakettiği yerde görmek ve sadece 8 Mart’larda değil hergün saygıyla anmak istiyoruz. Çukurova Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerimiz ile birlikte çeşitli sanatsal ve mesleki kurslar açarak kadınlarımıza birazda olsa hem maddi hem de manevi destek olmaya çalışıyoruz’ dedi.

YILSONUNA KADAR KADIN SIĞINA EVİNİ BİTİRECEĞİZ

Çukurova’da kadın sığınma evi yapılması için Adana Kadın Dayanışma Merkezi ile bir süre önce karşılıklı olarak protokol imzalandığını da belirten Başkan Yıldıray Arıkan, 2010 yılı sonuna kadar kadın sığınma evinin bitirilip hizmete sunulacağını açıkladı. Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği’nin (KADER) sözcüsü Nurten Mersinli ise yaptığı konuşmada, kadınların eşitlik, özgürlük ve hak arama mücadelesini simgeleyen 8 Mart’ın son yıllarda bilinçli ve sistemli bir şekilde bir milli bayram havasına sokulmak istendiğini önesürdü. Mersinli, ‘Bu ortamda KADER olarak eşitsizlik utancını bir kez daha gözler önüne sererek sorumluları gerekeni yapmaya davet ediyoruz’ diye konuştu.

Adana’daki çeşitli kadın derneklerinin Doğal Park’ta ortaklaşa düzenlediği kermese de katılan Başkan Yıldıray Arıkan burada kadınlara kırmızı karanfil dağıttı. Başkan Arıkan daha sonra Çukurova Belediyesi Kültür Müdürlüğü kursiyerlerinin hazırladığı ve tamamı kadınlardan oluşan halk oyunları ekibinin gösterisini izledi. Halk oyunları gösterisin ardından Türk Halk Müziği korosu beraber ve solo türküler söyledi. Kadınların günlük hayatta yaşadığı sorunları anlatıldığı bir de tiyatro gösterisi sunuldu.

Doğal parktaki etkinlik, pazartesi günü de devam edecek.