Çulhaoğlu yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"Narenciye ihraç eden üreticilerimiz, bazı büyük market zincirlerinanlaştıkları İnternet firmaları aracılığı ile narenciyeyi maliyetlerin altında satış yaptırarakhaksız rekabete yol açmaktadırlar.Bunlar olurken de piyasayı yönetemeyen iktidar sessiz kalmayı tercih etmektedir.
İktidardan umudunu kesen üreticilerimizde hak arayışlarını haksız rekabet gerekçesi ile mecburen Rekabet Kurumu Başkanlığına götürmek zorunda kalmıştır. 
    Market zincirlerin internet firmaları aracılığı ile mallarını haksız rekabete yol açacak şekilde satışa sunması sonucu narenciye ihracatcımızın limon satış fiyatı dalında toptan 2,20 TL’den 1,80 TL’ye, Avrupa satış fiyatı 80 cent’ten 70 cent’edüşmüş böylelikle bizim üreticimiz zarar ederken, yabancı ülkelerin çiftçileri bu işten karlı çıkmıştır. Bunun bir başka olumsuz göstergesi ise iç piyasadaki üreticinin mandalinasıtoplanmış, sarartılmış, ambalajlanmış toptan satış fiyatı 4-4,5 TL’den 3,5 TL’ye gerilemiştir.
    İç piyasada mevsimsel ürünlerde fiyatlarda gerileme olmamasının nedeni ise üreticilerimiz değil, iktidar tarafından akaryakıta yapılan fahiş zamlardır. Akaryakıta yapılan zamlar haliyle nakliye bedellerini de artırmış ve vatandaşımız pahalı narenciye yemek durumunda kalmaya devam etmek zorunda bırakılmıştır. 
    Kendi saltanat ve şatafatlarından ödün vermeden bütün cefayı millete yükleyen bu sistemden kurtulmak için güçlü parlamentonunbiran önce tesis edilmesi lazımdır. Bunun için iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistem artık kaçınılmaz bir şekilde ihtiyaç olmuştur."