Demokrat Partili kadınlar Ankara'da tek yürek oldu. DP kadın kollarının "Kadınlar Tek Yürek" toplantısı Ankara'da gerçekleşti. DP Genel Merkezi'ndeki toplantıya Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selma Acuner, Kadın Kolları Genel Başkanı Dr. Ayşe Şaylı, GİK üyelerinin eşleri ile il kadın kolları temsilcileri katıldı.
Toplantıda Adana'yı, İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Akça başkanlığında Remziye Aykan, Yücel Gür, Gülay Sezgin, Emine Çoklay, Hacer Kar, Tülay İşlek, Birsen Turgut, Şükran Genç, Hanife Özgür, Jale Hiçyakmazer, Servet Yemenli, Fatma Dilber, İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Hatice Develi, Kadın Kolları İl eski Başkanı Tülay Halıcılar ve Çukurova İlçe Disiplin Kurulu Başkanı Sultan Öztaş'tan oluşan 16 kişilik heyet temsil etti.
Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selma Acuner başkanlığında gerçekleşen toplantıda, parti içi siyasi konuların ele alınmasının yanısıra kadın sorunları da görüşüldü. Toplantıda, kadınların katkısıyla eğitim, sağlık, kadına yönelik şiddet, istihdam, gölge bakanlık- muhalefet komisyonlarının oluşturulması ile il teşkilatlarında görev alan kadınların Genel Merkezle ortak çalışmalar yaparak DP'nin kadın politikasına destek olacak projeler oluşturmaları karara bağlandı.
DP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Akça, toplantının büyük coşku içinde geçtiğini belirterek, toplantıda adeta tek yürek olan kadınların Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'a DP'yi iktidara taşıma sözü verdiklerini bildirdi.
Toplantıya katılan Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, katılımdan ve coşkunun kendisini DP'nin iktidara yürüyüşü yolunda büyük moral verdiğini belirterek, bu toplantıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü DP olarak erken başlattıklarını söyledi.
Kadınlardan bu tür toplantılara çevrelerindeki kadınları çağırmalarını, onların dertlerini ve inançlarını paylaşmalarını isteyen Cindoruk, daha sonra şunları söyledi:
"Sizin haklarınız var, ama ben size bir başka görev veriyorum, sizden bir başka görev bekliyorum. Bu haklarınızı kullanmakta sizin yeni bir göreviniz var. Bu göreviniz, Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve kollamak olmalıdır. Cumhuriyet kadınlarısınız, sadece ve sadece belli kurumların ve biz erkeklerin koruduğu bir cumhuriyet, bir demokrasi olmaz. Kadın haklarına sahipseniz, kadın görevlerinize de sahip olacaksınız, siz demokrat kadınlar, Türkiye’de demokrasinin temeli olan özgürlükleri, hakları, devletin kurumlarını, anayasasını korumakla da görevlisiniz. Bu görevinizi yapmalısınız.
Hep söyledik geldik kadın haklarını, evet kadın haklarını dünyada en erken ortaya koyan bir cumhuriyetin çocuklarıyız, kadınlarıyız, erkekleriyiz. Onunla övünüyoruz, eşitlik içinde bireysel haklarımızı aldık, kadınlar olarak söylüyorum, medeni hukuk alanında aldınız, seçim hukuku alanında aldınız, ama başka bir şey oldu bu aldığınız hakların siyasette paylaşımı düşük kaldı. Bugünkü meclisimizde bile sadece yüzde 9 gibi bir orana sahipsiniz. Dünyada yüzde 50’ye varan siyasi katılımla partiler, parlamentolar var. Ama ona rağmen, bizim elde ettiğimiz sonucu da önemsiyorum. Bir teokratik devletten, demokratik devlete geçişte hızlı hareket ettik ve siz kadınlarımıza gerçekten toplumda, hiç olmazsa kuramsal olarak eşit haklar verdik.
Siz bugüne kadar aileyi korudunuz, Türk ailesinin temelinde kadınlarımız var. Bundan sonra da toplumu korumakta görevlisiniz, toplumu en iyi biçimde koruyacak olan kadınımızdır. Çünkü, kadınımız çocuklarımızı yetiştiriyor. Bundan sonra adil yargıç, adil savcı, adil hukuk ortaya koyacak olan sizler çocuklarımızı o istikamette yetiştireceksiniz. Sadece aile terbiyesi yetmez, bundan böyle anlaşılıyor ki, çocuklarımıza demokrasi terbiyesi de vermeliyiz. Onu da verecek sizlersiniz, vermektesiniz, ama bunu biraz daha yoğunlaştırın istiyorum.
Biz hem demokratız, hem de belki de sosyal demokratız, Türkiye’de emeğin hakkını korumak istiyoruz, buna karşı girişimcinin hakkını korumak istiyoruz, emeğin hakkını korumak istiyoruz, TEKEL işçilerinin hakkını korumak istiyoruz, o direnişi saygıyla selamlıyoruz, ama devlet düzeninin de korunması gerektiğini ifade ediyoruz. Dünya’nın her yerinde hangi istikrarlı devlette, hangi demokrat devlette nasıl bir düzen varsa o düzeni kurmaktır.Biz devletin korkuttuğu, yargının korkuttuğu, başka kurumların korkuttuğu bir devlet istemiyoruz. Biz devlete güven istiyoruz ve o güveni sağlayacak güce sahibiz, bir halk hareketiyiz, sizin aşamayacağınız dağ, tepe yoktur, siz ailemizi nasıl Türkiye Cumhuriyeti’nin temel direği halinde tuttuysanız, gelin şu demokrasiyi de Türkiye Cumhuriyeti’nin temel direği haline getirelim. "
DP Adana il Kadın Kolları üyeleri, toplantının ardından Anıtkabir'e giderek, büyük Önder Atatürk'ün sevgi ve saygılarını sundu. DP'li kadınlar, Atatürk'ün huzurunda Türkiye Cumhuriyeti'ne sonsuza kadar sahip çıkma sözü verdi.