SAADET PARTİSİ ADANA İL BAŞKANI MUSTAFA GÖZÜTOK GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa GÖZÜTOK, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Geride hüzünle bıraktığımız Ramazan ayınızı, alışa geldiğimiz bayramlardan farklı olarak gönüllerde bir araya geldiğimiz geçmiş mübarek Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Geride bıraktığımız mübarek ayın Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize yapılan zulmün bitmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.

Hakkâri’de iki Mehmetçiğimiz ve Diyarbakır’da bir polisimizin şehit haberini üzüntüyle öğrendik. Şehit olan polis ve askerlerimize,

Vefatını büyük bir teessürle öğrendiğim Milli Görüş Hareketimizin önemli isimlerinden olan, Refah Partisi eski Genel Başkanı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi kıymetli Ahmet Tekdal ağabeye, Allah’tan rahmet, Ailelerine baş sağlığı diliyorum.

2 Haziran Kozan ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle yâd ediyorum.

1 Haziran’dan itibaren ülke olarak yeni normalleşme diye tarif edilen bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Hükümetimiz bu konuda gerekli açıklamaları yapmış bulunmaktadır. Yeni normalleşme diye tarif edilen bir döneme giriyoruz. Ama biz şunu unutmayalım, bizler inançlı insanlarız. Biz Batı’nın istediği Siyonistlerin istediği tipte bir hayat tarzı ile Müslümanların yaşadığı hayat tarzı bir arada bulunamaz.

Koronavirüs ’ten dolayı hayatlarını kaybeden ve şuanda hastanelerde hala tedavi altında olan vatandaşlarımız var. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı temenni ediyorum. Aynı zamanda şuan hala şifa bekleyen hastalarımıza da Yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum.

Batı ve Batı’yı esir alan yeni Dünya sistemini kurmak isteyenler, bir sistem kurmak istiyor. Biz bu sisteme kökten karşıyız. Ancak biz Müslümanlar olarak her türlü tedbirlerimizi almakla mükellefiz. Bu neslimizin ve sağlığımızın korunması adına sorumluluğumuzdur. O yüzden alınan kararlara hep birlikte uyarak hem kendi sağlığımızı hem toplum sağılığını korumuş oluruz. Bu arada ikinci salgın tehlikesinin gerçeklememesi için tedbirli olmaya devam edeceğiz.

Bu sürede Sağlık Bakan Fahrettin Koca başkanlığında ve Bilim Kurulu’nun yaptığı çalışmalar ve vatandaşlarımızın azami derecede bu sürece verdikleri katkıyla yönetilebilir bir salgın sürecini hep beraber geçirdik diyebiliriz. Sağlık Bakanlığımıza, Bilim Kuruluna ayrıca teşekkür ediyorum. Ancak Bilim Kuruluna uyarı mahiyetinde şunları söylemek istiyorum: Bizim inançlarımız ile alakalı olarak Bilim Kurulunun alacağı kararlar çok büyük önem taşıyor. Biz Müslümanız, Müslüman gibi düşünerek alınan kararlar uygulamaya konulurken inanç yapımız kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Şehrimizde Koronavirüs tedbirleri kapsamında güzel uygulamalar yapıldı. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı, emniyet camiamız bu konuda hassas davrandılar. Hem insanlarımıza zorluk çıkartmadılar, hem de vatandaşlarımız emniyet güçlerimize zorluk çıkartmadılar. Başta Valimiz olmak üzere bu kararları alan ve uygulayan herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”

Koronavirüs salgın döneminde artan işsizliğe değinen Gözütok, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “İnsanımızın geçim sıkıntısını had safhada yaşadığı bu dönemde ekonomi ile ilgili olarak başlangıçtan beri esnafın, çiftçinin, tüccarın, sanayicinin, işsizin çektiği sıkıntıları Saadet Partisi olarak her platformda dile getirdik. Bu konuda mevcut iktidar sorumludur. Alınması gerekli tüm tedbirleri almakla mükelleftir. Bu konuda muhalefetin suçlanması söz konusu olamaz. Bütün yetkili şahsiyetler, sorumlu kişiler ellerinden ne geliyorsa yapmak zorundadırlar. Çünkü sokağa çıkma yasağı ekonomimizi çok etkiliyor, biz Müslümanlar olarak bu karara hep birlikte uyuyoruz. Üretimle alakalı neler yapılması gerekiyorsa iktidarın alması gereken bütün tedbirleri en ince noktasına kadar araştırarak, yerinde inceleyerek bölge bölge bu tedbirleri almak zorundadırlar. Gerekiyorsa her türlü destek ve paketler açıklanmak zorundadır. Özellikle ekonomimizin belini kıran faiz konusunda, çok daha farklı çalışmalar yapılması lazım. Esnaflarımız desteklenmesi lazım. Özellikle bu dönemde esnaflarımız, iş yerlerini açmayan, masraflarını karşılayamayacak derecede geçim sıkıntısı olan kişilerin hükümet tarafından desteklenmesi yerinde ve doğru olan bir karar olacaktır. Ekonomideki mesele işsizlik meselesidir. İşsizlik meselesi bugünün problemi değil. Ama dününde problemi, bugünün de ve yarınında problemi olacak. Mevcut iktidar elinden gelen gayretleri bu noktada göstermek zorundadır.

Türkiye’mizin her yerinde bölgesel olarak tarım politikalarını ayağa kaldıracak, yine ürün bazında politikalar oluşturacaksınız. Akdeniz bölgemiz için pamuk politikası farklı, buğday politikası farklı olacak, sebze, meyve farklı olacak. Bunların her birisi için ayrı politikalar geliştirmeye ihtiyaç var.“

Son olarak Amerika’da ki olaylara değinen Gözütok, “son günlerde özellikle Amerika’da siyahi George Floyd’un bir polis memuru tarafından vahşice boğularak öldürülmesinin ardından Amerika’da sokaklar karıştı. Bugünlerde Amerika’daki protestolar gösterdi ki; insanlar özellikle Koronavirüs sonrası popülist söylemlere karşı daha sert tepkiler gösteriyorlar. Hiç kimse ayrımcılığa tabi tutulmak istemiyor. Kimlik siyasetine tepki gösteriyor. Bütün dünya artık haksızlık ve hukuksuzluklara karşı düne göre daha hassas davranıyor.

Bir ülke dört ana ayak üzerinde yükselir. Bunlar; hürriyet, adalet, emniyet ve mülkiyettir. Bunlardan birisi yoksa, hepsi sorunlu demektir. Amerika’da yaşanan bu olumsuzluklardan da bütün dünya olarak, ülkemiz olarak dersler çıkartmak ve insanları asgari müşterek siyasetine davet etmek, asgari müştereklerde buluşmak üzere bir siyaset dili inşa etmek zorunda olduğumuzu buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.