Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan CHP’li Dr. Şevkin, 1896 yılında açılan Adana Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin 2013 yılında yerine yenisi yapılacağı için yıkıldığını hatırlattı.
Üzerinden dokuz yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef hâlâ buraya çivi dahi çakılmadığını kaydeden Dr. Şevkin, “Karataş ve Yüreğir Ovası'nda 500 bin insana hizmet veren Yüreğir Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yerine neden yenisi yapılmıyor?” diye sordu.

“BİR ÇİVİ  DAHİ ÇAKILMADI”

Gelmiş geçmiş bütün bakanların seçim dönemlerinde buraya hastane yapılacağına dair söz verdiğini, son olarak Kasım 2021’de ihaleye çıktığının ifade edildiğini ancak aylar geçmesine rağmen hâlâ bir çivi dahi çakılmadığını dile getiren Dr. Şevkin, “Karataş yolu tamamlanamamış bir yoldur ve burası maalesef ölüm yolu olarak bilinmektedir. Buradaki vatandaşlar kazalarda hayatlarını kaybediyor. Eğer ölmezlerse şehir hastanesine ulaşırlarsa yaşamlarını idame ettirebiliyorlar. Vatandaş isyan hâlinde. Daha fazla zaman kaybedilmeden, daha fazla can gitmeden Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yapımına başlanmalıdır” diye konuştu.