Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, herkesin özlem duyduğu Adana’nın yeni inşaatını yerli müteahhitlerle canlandıracaklarını söyledi.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) bu kez Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ağırladı.

 Türkmenbaşı Mado’da yapılan kahvaltılı toplantıda AYAMDER ve Seyhan Belediyesi birbirlerine elbirliği ile çalışma sözü verdi.  Programın sunumunu AYAMDER Başkan Vekili Mustafa Vursavuş  yaptı.

Açılış konuşmasını ise AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık gerçekleştirdi. Başkan Kılçık,  derneğin tanıtımını yaparken gücünü de anlattı. Kılçık, Seyhan’ın geleceği için yoğun çaba gösteren müteahhitlerin son durumunu  ve yaşanan gelişmeleri dile getirirken, “Gerçekten Adana’da müteahhitler yüksek kar oranıyla çalışmıyor” dedi.

 

‘ADANAYI YOK  ETTİLER’

Müteahhitlerin sıkıntılarını dinleyen  Başkan Zeydan Karalar da yaptığı  konuşmasıyla adeta müteahhitlerin yüreğine su serpti, rahatlattı.

Karalar,  iç içe birlikte Adana’nın geleceği çalışmak zorunda olduklarını buna da her zamankinden daha fazla ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Adana’nın her zaman özlem duyulan bir kent olduğunu dikkat çeken Karalar, “Adana geliri yüksek bir şehir. İstanbul’dan sonra Milli gelirde ikinci büyük bir kenttir. Sanayileşmede Türkiye sanayisine örnek olmuş öncü olmuştur.  Ama gelinen noktada ise Adanamızı yok ettiler. Şimdi işsizliği, kötü olaylarıyla anılan mutsuz bir Adana haline getirdiler. Tabi ki, bu hale bizler, sizler getirmediniz.  Adana’nın bu halendin son derece üzüntü duyuyorum.  Ama bu tabloyu tersine döndüre biliriz. İyileştirmesinde birlikte katkı koyacağız” sözünde bulundu.

Çarpık kentleşmenin Seyhan’da  daha fazla olduğunu dikkat çeken Karalar, “Seyhan düzgün bir ilçe olsaydı. Ben Çukurova da oturmazdım. Seyhan’ı yaşanan bilir hale getirmemiz için birlikte çalışacağız” dedi.

 

‘BİZ SİZLERİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’

Adana’da kentsel dönüşüm olması gerektiğinin altını çizen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Ama bu Toki ile olmamalı. Gelişmekte olan ülkelerde inşaatda bir saatinin bile ekonominin büyümesinde önemli bir katkısı vardır. Eğer biz inşaatı Adana’da canlandırırsak Adana’nın ekonomisine ciddi katkı koyacaktır. Bu katkı yerli müteahhitlerimizle olmalı. Bu hem istihdama hem de Adana’nın ekonomisine, zenginliğine düzgün bir kentleşmeye katkı sağlayacaktır. Biz birlikte sizlerle çalışmak arzuzundayız ve kararlılığındayız. Ama bu, bize değil,  sizlere bağlı. Niyetimiz elbirliği ile güzel işler yapmak. Bunun içinde İsmetpaşa ve Barış mahallesindeki Kentsel dönüşümü  durdurmasını için müracaat da bulunduk. Şartları yeniden inceleyeceğiz.

Kentsel dönüşümü afet riski çok yüksek olan Hürriyet, Yenibey’den  Havuzlubahçe’den başlatacağız. Bunu hep birlikte çözmemiz lazım. Biz sizlerin önünü açacağız Bunun için bize düşen ne varsa yapacağız. Belediyemizde artık üç kağıtçılık bitmiştir.  Bundan sonra rüşvet vermeden ruhsat alacaksınız. Bir sıkıntı yaşarsanız bize gelin. Ama, bir proje yaptığınız da bir metre fazla olsun ik kat fazla olsun diye talep de bulunursanız  bu kez beni karşınızda bulursunuz. Her şeyi doğru yapacağız” diye uyarıda bulundu.

 

“HİZMET İÇİN PARA BİRİKTİRECEĞİZ”

Zaman zaman sözleri alkışlarla kesilen Başkan Karalar, Belediyeyi 40 trilyon borçla devir aldıklarını belirterek, “Biz bu borcu ödeyeceğiz. Hizmet içinde para biriktireceğiz. Hiç vakit kaybetmeden hemen işe başlaya biliriz. Bunun işin takipçisini olacağız. Özlenen yapılaşmayı Adanalı müteahhitlerle yapmak istiyorum.  Kendi yaşantımızı güzelleştirerek büyük işler yapacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmasından dolayı Zeydan Karalar’a teşekkür eden AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık’da “İşte Bizim özlediğimiz tablo buydu.  Belediyeyle kuracağımız komisyonla bu işleri takip ederiz. Kentsel dönüşüm konusunda işbirliği içerisinde çalışacağımızı düşünüyorum. Bu Adana’yı rahatlatacak bir proje olacaktır. Destekle işbirliğiyle rahatlıkla çalışır, Adanamızı kalkındırabiliriz” dedi.