AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude,  Aytaç Durak döneminin kapandığını söyledi. Kebude, “Yaşanan gelişmeler Adana'nın hayrınadır. Adana'nın önü açılacak, kentimiz hak ettiği belediye hizmetlerine kavuşacaktır. Güzel Adana'mızın yeniden imarı, ayağa kalkması ve yeniden yapılanması süreci başlamıştır" dedi.

“Kendi partisinin taşayamadığı adamı Adana'nın taşıması mümkün değildi" diye konuşan AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Aytaç Durak'ın açığa alınması ile ilgili yaptığı açıklamada, bunun kentin yararına bir gelişme olduğunu belirterek, "Şimdi tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Adana'yı yeniden yapılandırmak ve Durak döneminde yaşanan tahribatı telafi etmek  için el ele vererek harekete geçmeli ve herkes elinin taşın altına koymalıdır. Biz bu konuda üzerime düşeni yapacağız" diye konuştu.


Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde   yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla başlayıp küfürlü, tehditli, şantajlı konuşmalar, restleşmelerle devam eden kavganın kesinlikle tarafı olmadıklarını kaydeden Başkan Mustafa Kebude, “Bu kavga  bizim kavgamız değildi. Ama Aytaç Durak ısrarla bizi bu oyunun içine çekmeye,  yaptığı tüm suçlamaları üzerimize yıkmaya çalıştı. Niyeti açıkça ortadaydı. Kavgayı büyütüp bundan karlı çıkmak istedi ama başaramadı. Çünkü AK Parti asla bu tür çirkinliklere taraf olacak bir parti değildir. Biz kirli siyaset yapmadığımız için bu oyuna düşmedik. Aytaç Durak da artık yargıda hesap verecek” dedi. İçişleri Bakanlığı'nın beklenen şekilde hareket ettiğini belirten Kebude, "Adanalının bu kararı sevinçle karşıladığına inanıyorum" şeklinde konuştu.