MEB COVİD TEDBİRLERİNDE YETERSİZ

Orhan Sümer,” Okullarda Covid -19 ile ilgili alınmayan önlemler nedeniyle karantinaya alınan sınıflar bulunmaktadır. Pozitif vakalar nedeniyle kağıt üzerinde devam eden yüz yüze eğitim fiilen ne yazık ki devam ettirilemiyor. Bu durum hem eğitimin kalitesini düşüyor hem de online eğitime erişemeyen öğrenciler olduğu için eğitimi durma seviyesine indiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, tedbirleri arttırmalı başta öğrenciler ve öğretmenlerimiz olmak üzere aileler dahil kimsenin can güvenliğini tehlikeye atmamalıdır.” Dedi.

OKULLARDA TEMİZLİK MALZEMELERİ EKSİK

Orhan Sümer, “Defalarca dile getirmemize, Eğitim Sendikalarının çağrı yapmasına rağmen okullardaki temizlik ve dezenfektan malzemeleri yeterli düzeyde sağlanamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ne yazık ki bu konu da da yetersiz kalıyor. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizin can güvenliği Milli Eğitim Bakanlığının alacağı tedbirlere bağlıyken daha tedbirli olmak gerekiyor. Binlerce okulda temizlik malzemesinin olmaması, gerekli malzemelerin ailelerden istenerek temin edilmeye çalışılması kabul edilemez.” Dedi

OKULLARDAKİ COVİD VERİLERİ AÇIKLANMIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullardaki Covid-19 verileri, kamuoyuna açık değil. Neyi kimden saklıyorlar. Aynı durum salgın başladığında da yapılmıştı. Sonunda  Sağlık Bakanlığı gerçek rakamlar açıklamak zorunda kaldı. Gerçek rakamlar açıklanmalı ki ona göre önlemler alınsın. Kimse Bakanlığın alamadığı tedbirler, sağlayamadığı düzen yüzünden canıyla imtihan olmak zorunda değil. Verdiğimiz Yazılı Soru Önergesiyle bu rakamların açıklanmasını ve ona göre tedbirler alınmasını amaçlıyoruz.