görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak'ın yerine getirilecek başkan vekilinin seçimi için meclis ikinci kez toplandı.  Seçim öncesinde belediye tiyatro salonunun önünde yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Çevik kuvvet polisi salonun çevresini tamamen kapattı. Sadece meclis üyelerinin salona girişlerine izin verildi. Meclis üyeleri içeri alınırken izdiham yaşandı. Bazı vatandaşlar içeri girmek istedi, polis izin vermeyince gerginlik oldu.
Basın mensupları da polis kontrolünde salona alındı.
 
Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel'in Başkanlığında biraraya gelen meclis üyeleri ilk olarak adayların konuşmalarını dinledi. İlk sözü Yıldıray Arıkan alırken, Gazetecilerin sert tepkisi vardı. Gazeteci Zeki Durük, tepkileri sonunda Tuncel tarafından salondan çıkarıldı.
Daha sonra adaylar konuşmaya başladı. İlk konuşmayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaptı. Çelikcan tüm adaylara başarılar diledi.
Sonraki konuşmacı Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan oldu. Arıkan aday olmas gerekçelerini anlattı.
Son olarak konuşan Fethi Coşkuntuncel ise Adana'nın imajının zedelendiğini belirtti. Bunun düzeltmek için ortak akılla belediyeyi yönetmek istediğini söyledi.
Son olarak Mustafa Tuncel'de adaylığını açıkladı. Böylece Başkanvekili seçimleri 4 adayla gidildi. Mustafa Tuncel, Yıldıray Arıkan, Fethi Coşkuntuncel ve Mahmut Çelikcan aday olarak belirlendi.

İlk tur sonuçları;

Mahmut Çelikcan       12
Yıldıray Arıkan            10
Fethi Coşkuntuncel    11
Mustafa Tuncel           0
Boş                             1

Meclis oturumu Adayların açlışma yapması için Cuma gününe ertelendi