Çukurova İlçe Başkan adayı Mehmet Çelebi’nin adaylığını açıkladığı basın toplantısına, CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, CHP Çukurova İlçe Başkanı Zeki Eren ile çok sayıda ilçe delegesi ve partili katıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşı ilerledikçe CHP’nin de değişerek, gelişerek, özleşerek ilerlediğini vurgulayan Çelebi,  şöyle konuştu:
“Bugün CHP tarihinin de görülen evrelerinden birine doğru ilerliyor. Bu halka dönüş hareketidir. Halkla kaynaşma, bütünleşme harekedir. Halkla beraber olma hareketidir. Bu Türkiye’yi şeyhler, tarikatlar cumhuriyeti olmaktan kurtarma hareketidir.Bu toplumun kimlik, inanç gibi değerlere hoşgörü ile sevgi ile yaklaşıldığı bir harekettir. AKP hükümetini indirip halkın iktidarını yani CHP İktidarını kurma hareketidir.
Bu kısa ve uzun vadeli hedeflere yani CHP iktidarına Kemal Kılıçdaroğlu ile yürüyeceğimizi kamuoyuna buradan duyuruyoruz. Biz bu yolda Kemal Kılıçdaroğlu’larla , bu anlayışlarla beraber yürümek için aday oluyoruz. Biz aday olurken sevgi ve saygıyı daha fazla tesis edeceğimizi, tüm partililerimizi kucaklayarak, kenetlenerek yola çıktığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bizim hedefimiz toplumsal kurtuluş mücadelesidir. Sizleri bu mücadeleye davet ediyoruz”
CHP Çukurova İlçe Başkan adayı Mehmet Çelebi, CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğunu vurgulayarak, “CHP 80 yılı aşkın bir süredir, siyaset sahnesindedir,80 yıllık gelişimin, değişimin bütün izlerini bünyesinde barındırmaktadır” dedi. 
Çelebi açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
‘’CHP’nin  tarihinde 4 nesil vardır. Bu partinin tarihinde halktan kopuş, halka dönüş vardır. Çatışma vardır, dövüş vardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşı ilerledikçe CHP de değişerek, gelişerek, özleşerek ilerliyor. Bugün CHP tarihinin de görülen evrelerinden birine doğru ilerliyor.
Temelinde M.Kemal’in bağımsızlık ve uygarlık düşüncesi yatan bu partinin tarihinde halkçılık vardır, devletçilik vardır, devrimcilik vardır, cesaret vardır, direniş vardır, uyanış vardır, gelişme vardır. Bu partinin tarihinde büyük adamlar, küçük adamlar vardır.
Bu Atatürk’ün modernleşme devriminin, tam bağımsızlık ruhunun, toplumsal ilerlemenin hareketidir.
Bu sosyal demokrasinin evrensel kurallarının yani çoğulculuğun, katılımcılığın, insan hakları ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün, eşit ve adalet ilkelerinin, dayanışmanın, barış ve hoşgörünün, EMEĞİN EN YÜCE DEĞER olduğunun, çevrenin ve doğanın korunmasının hareketidir.
Bu tarımın, üreticinin destekleneceği, korunacağı, tarımda ithalata son vererek, tütün, şeker pancarı, pamuk vs gibi ürünlerin tekrar ekileceği çiftçinin borçlarının bir bölümünün silineceği, tarımsal girdilerden(öncelikle yakıttan) ÖTV kalkacağı, tarımda en geniş destekleme korumanın yapılacağı harekettir.
Bu Doğu ve Güneydoğu merkez olmak üzere tüm yurtta hayvancılığın destekleneceği ET-BALIK kurumunun yeniden daha fonksiyonel şekilde kurulacağı harekettir.
Bu KOBİ’lerin gerçekten desteklendiği ve denetlendiği esnafın vergi yükünün azaltıldığı, korunduğu, ulusal sanayiye ve sanayiciye destek olan bir harekettir.
Bu sıcak para rehaveti ile üretim ve istihdam yaratmayan ekonomi yerine, üretimi esas alan ve işsizliği en aza indirme harekâtıdır.
Bu gıdadan, kitaptan KDV’nin kalktığı KDV’nin %10 a düşürüldüğü kredi kartını soygunluğunun son bulduğu, sağlıkta katkı payının kalktığı bir harekettir.
Bu dokunulmazlığın kalktığı seçim barajlarının %5 lere indiği devlette, belediyede soygun ve rüşvetin en ağır cezalandırılacağı bir harekettir.
Bu memur ve işçinin örgütlenmesi önündeki engellerin kaldırıldığı emeklilere %20 zammın verildiği, üniversite harçlarının ve YÖK’ün kaldırıldığı bir harekettir.
Bu elektrik, doğalgaz ve benzinin ucuzlatıldığı IMF emperyalist soygunların bitirildiği bir harekettir.
Bu NATO’dan çıkılacağı NATO gereği 800.000 askerin 300.000’e düşürüldüğü ve bu kaynağın ülke kalkındırılmasında kullanılacağı bir harekettir.
Bu Türkiye’nin 10 yılda demir ağlarla öreceği 5 yılda tüm büyük kentlerde toplu taşımın egemen olacağı bir harekettir.”