"YETERİ BİLİYORSANIZ YETER"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tarımın, sanayinin, sanatın, sanatçının, festivallerin ve gastronominin kenti Adana sesleri yükseldi. Adana’nın kronikleşen sorunlarını anlatan, hükümetten bu sorunları artık çözmesini isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, “Yeteri biliyorsanız, yeter artık! Ya Adanamızın sorunlarını çözün, ya da sandığı getirin çözecekler gelsin. Biliyoruz elbet geççek, bu mağduriyet bitçek, AKP gitçek” dedi.

“ADANA GÖZDEN ÇIKARILMIŞ”

Dr. Müzeyyen Şevkin, “Tarımın, sanayinin, sanatın, sanatçının, festivallerin ve gastronominin kenti, Seyhan ve Ceyhan Nehirlerinin içinden geçtiği bereketli toprakları, Anavarza, Yılan Kalesi, Toprakkale, Magarsus ve Şar Antik Kentleri, Varda Köprüsü, ender bulunan mavi kelebeği, pamuğu, karpuzu, narenciyesi, Karataş, Yumurtalık sahilleri, iç gölleri, lagünleri, kuş cenneti, Toroslardaki yaylalarıyla cennet şehir, sıcak kentin sıcak insanlarından, kadim kent Adana'dan Meclise selam olsun” sözleriyle başladığı konuşmasında Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumundaki Adana'nın ne yazık ki merkezî idare tarafından son yıllarda tamamen gözden çıkarılmış göründüğüne dikkat çekti.

Kentin sorunlarını tek tek sıralayan ve çözüm isteyen Dr. Şevkin, Adana Şakirpaşa Havalimanı, Hafif Raylı Sistem, Karşıyaka Devlet Hastanesi, Vakıflar Sarayı, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü, Yedigöze Sulama Projesi, Saimbeyli adliyesi, Kozan yolu, Karataş-Yumurtalık sahilleri ve Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde yaşanan sorunlara dikkat çekti, hükümete seslendi: “Ya Adana'mızın bu sorunlarını çözün ya da sandığı getirin, çözecekler gelsin!”

“HAVALİMANINI KAPATAMAZSINIZ”

Konuşmasının ilk bölümünde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılma girişimine dikkat çeken Dr. Şevkin, “Sayın Ulaştırma Bakanına yöneltmiş olduğumuz soru önergesine, maalesef, geçerli olmayan yanıtlarla yanıt verilmiştir. Öz olarak, havalimanı gözden çıkarılmıştır. Havalimanımız dünyanın sayılı havalimanlarındandır ve şehre yakınlığı nedeniyle de stratejik konumdadır, kâr eden 9 havalimanından biridir, gelişmeye, genişlemeye de yatkın bir havalimanıdır. Havalimanımızın kapanacağından bahsedenler bu tarihî hatanın altında kalırlar, kapatmanıza asla izin vermeyeceğiz, bilesiniz” diye konuştu.

“METRO, LUNAPARK TRENİ GİBİ!”

Halk arasında "metro" olarak bilenen Hafif Raylı Sistem’in Adana’da doğmamış çocukları bile borçlandırdığını kaydeden CHP’li Dr. Şevkin, “Ne hastaneye ne otogara ne havalimanına ne üniversiteye giden bu metro âdeta bir lunapark treni konumunda. 1'inci etap verimsiz bir şekilde her gün zarar ediyor, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı onayına sunduğu 2'nci etap ise maalesef Cumhurbaşkanı onayından geçmemiştir. Hükûmet, defalarca bakanlar düzeyinde, Cumhurbaşkanı düzeyinde Adana'ya söz vermiş olmasına rağmen metronun borcunu devralmadı, hiç olmazsa 2'nci etap projesine onay verin de insanlar rahat rahat hastaneye, otogara, havalimanına ulaşsınlar” dedi.

“500 BİN İNSAN SAĞLIK HİZMETİNDEN YOKSUN!”

Adana Yüreğir'de 2013 yılında yıkılan ve dokuz yıldır yerine yenisi yapılacağı söylenen Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yıkılmasının ardından 500 bin insanın sağlık hizmetinden yoksun bırakıldığına işaret eden Dr. Şevkin, “İktidarın bakanları dokuz yıldır her seçim yenisinin yapılacağını vadettiler ama hâlâ en son kasım ayında -sözüm ona- ihaleye çıkmıştı, fiyat farkları nedeniyle ihale iptal edildi. Hastanenin bulunduğu Karataş Yolu, ölüm yolu olarak biliniyor. Daha evvelki gün 42 yaşında bir vatandaşımızın taziyesine gittim, Adana Şehir Hastanesine ulaşmak için yolda hayatını kaybetti. Artık daha fazla insanın bu ölüm yolu olan Karataş'ta da ölmesine izin vermeyin; yeteri biliyorsanız yeter artık!” şeklinde konuştu.

“5 BİN İNSAN KAPI DIŞARI EDİLECEK!”

Adana Vakıflar Sarayı adıyla bilinen, sadece Adana'ya değil Türkiye'ye ve hatta dünyaya ürün tedarik eden 35 kadın girişimcinin de burada el emeği, göz nuruyla üretim yaptığı, giyim eşyası, süs eşyası ürettiği alışveriş merkezinin yıkılma girişimine de dikkat çeken Dr. Şevkin, 150 esnafın kapı dışarı edilemeyeceğini söyledi. Dr. Şevkin, “Bin çalışanın ve aileleriyle 5 bin insanın kapıya konulacağı bir süreç yaşanıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü bu konuda duyarlılığa çağırıyorum, bu insanları sorunlarıyla baş başa bırakmayın. Yıllardır işlettikleri dükkânlarından atma girişiminiz yetmiyor, bir de icra dosyalarıyla baş başa bırakıyorsunuz, ayıptır, yazıktır, günahtır!” diye konuştu.

“ADANA, EKONOMİK OLARAK KAN KAYBEDİYOR”

Adana merkezli hizmet veren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının 6'ncı Bölge Müdürlüğü’nün tarihî değere sahip Adana'daki vagon ve lokomotif atölyelerinin de ne yazık ki Adana’dan taşındığına işaret eden Dr. Şevkin, “400 memur, işçi, makinist, teknisyen de Adana dışında çalıştırılmak zorunda bırakılıyor. Dolayısıyla burada maalesef yine Adana ekonomik olarak kaybediyor, kurumların bir bir Adana'dan kopartıldığını görüyoruz. Karayolları, radyo ve benzeri gibi kurumların gitmesi sadece bir nakil değil aynı zamanda ticari, ekonomik ve sosyal olarak da Adana'nın kaybına neden oluyor” dedi.

YEDİGÖZE, KOZAN YOLU, KARATAŞ-YUMURTALIK, SAİMBEYLİ ADLİYESİ!

Yedigöze Barajı Tarımsal Sulama Projesi kapsamında İmamoğlu, Kozan, Ceyhan, Sarıçam ilçelerinde 1 milyon dönümü geçen tarımsal arazinin sulanmasının sağlanacağını ancak 10 yılı aşkın süredir tamamlanamadığını söyleyen Dr. Şevkin, “Çiftçi bu bölgede su bekliyor. Neden tamamlanmıyor? Yine, yıllardır tamamlanmayan ve 6 ilçemize hizmet eden Kozan yolu ölüm yolu olmaya devam ediyor. Saimbeyli halkı, adliyesinin yeniden açılmasını bekliyor. Karataş ve Yumurtalık turizm teşvik bölgesi olmaktan çıkarıldı. Neden diye soruyoruz!” ifadelerini kullandı.

“BİLİYORUZ ELBET GEÇÇEK!”

2007 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edilen Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi’nin 8 bakan eskittiğini, on beş yıldır hâlâ bölgeye çivi çakılmadığını vurgulayan CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Sayın Hükûmet yetkilileri; Adana yeteri kadar kan kaybetti, Hükûmet tarafından hep yok sayıldı. Yatırım yapılmayan Adana ekonomik olarak her geçen gün kan kaybediyor. Sadece güncel sorunlara vurgu yaptığım Adana'yı neden bu kadar gözden çıkardınız? Yetmez mi artık? Adana canından bezdi. Bu kürsüden Hükûmete bir kere daha sesleniyorum: Ya Adana'mızın bu sorunlarını çözün ya da sandığı getirin, çözecekler gelsin. Biliyoruz, elbet "geççek", bu mağduriyet bitecek. Hiç kuşkunuz olmasın AKP gitçek!”