MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu ve Recai Yıldırım ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçimlerine değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Adana'da hukuksuzluk yaşandığını iddia ederek, şunları ifade etti:

KANUN ÇOK AÇIK

''Kanunun çok açık net hükmüne rağmen, Yüreğir Belediye Başkanı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği için aday gösterilmiştir. Büyükşehir Belediye Yasasının 17. maddesinin 2. fıkrası, çok açık ve net bir şekilde ‘ilk kademe ve ilçe belediye başkanları, Belediye Başkanı Vekili olarak seçilemez' demesine rağmen, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinden alınan bir görüşle şu anda kanunsuz bir şekilde Yüreğir Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak seçilmiştir. MHP olarak bu konunun takipçisiyiz. Hukukla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Önümüzdeki günlerde de başvurumuzu yapacağız. Bu konu yargıdan dönecektir.''

RECAİ YILDIRIM: AKP HİLE YAPIYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığının MHP'nin elinden alındığını ileri sürdü. Yıldırım, ''Biz kanuna da, hukuka da oradaki Meclisin iradesine de saygı duyuyoruz. Yargı yolu açıktır. Açık ve net olarak AKP her yerde yaptığı hukuksuzluğu, kanunun arkasından dolanmayı, hileyi burada da kullanmıştır'' diye konuştu.

HAZIMSIZLIĞIN SONUCU BU

Adana Belediye Başkanının görevden alınmasına ilişkin bir müfettiş kararı olmadığını, Adana Valisinin keyfi olarak Aytaç Durak'ı açığa aldığını ileri süren Yıldırım, ''Kaybetmiş oldukları bir mevziyi yeniden ele geçirmenin tezgahı, oyunu, hilesi ve hazımsızlığının sonucu olarak, Adana'da MHP'nin belediyesi elinden alınmak istenmektedir'' dedi. MHP Grup Başkanvekili Vural da ''Masa başı oyunlarla MHP'ye yönelen halkın tercihleri değiştirilmek isteniyor'' dedi.