Hüseyin Sözlü’yü Ceyhan’dan bu yana tanıdığını ve tecrübeli bir belediye başkanı olduğunu söyleyen Yusuf Halaçoğlu, “Belediyeciliğin gereği işleri çok iyi yapan bir yönetimin, Milliyetçi Hareket Partisi’ne, bizim siyasi görüşümüze mensup olması önemli. Başkan Hüseyin Sözlü MHP’den seçildi ama her kesimin belediye başkanı olacak. Hakkaniyetli davranacağına eminim ve böylece yükü hafifleyecektir. Biz Milliyetçi Hareketiz. Hukuka uygun davranıp, vebali sırtımızda hissetmeliyiz. Hüseyin Sözlü, kul hakkını bilen, Allah korkusu olan insandır. Kendisine Adana Büyükşehir Başkanlığı’nda başarılar diliyorum. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

PARTİLİYİZ AMA PARTİZAN DEĞİLİZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, adaletin, görev anlayışlarında temel prensip olduğunu kaydederek, “Görev yaparken hiç bir zaman militan olmadık. Partiliyiz ama partizan olmayız. Partili olmak siyasi ahlakın gereğidir. Bir dönem rakip olduğumuz siyasi partileri düşman olarak görmeyiz. Adana’da kardeşliği ve sosyal barışı tesis edeceğiz. Adana, Türkiye’nin her tarafından göç alıyor ve onlar bizim vatandaşımız, hemşehrilerimiz. Onlar bizim baştacımız. Göçle gelen vatandaşlarımıza hemşehriliğin onurunu yaşatacağız. Bu ülkenin vatandaşlarının, Türkiye’nin her noktasında bulunma, yaşama hakları vardır” diye konuştu.

KENT BİRLİKTELİĞİNDE İTİCE GÜÇ OLACAĞIZ

2014’te üretken belediyecilik sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, belediyenin yanında Adana’yı da üretken bir şehir haline getireceklerini kaydetti. Başkan Hüseyin Sözlü şöyle devam etti: “İnşallah Adana’da belediyecilikle ilgili çok başarılı sonuçlar alacağız ve genel merkezimize, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye armağan edeceğiz. Gizli gündemimiz yok. Kent uzlaşmasında, birlikteliğin de itici gücü olacağız. İnsanlar varlığımızdan dolayı huzursuz değiller. Allah izin verirse, ömrümüz yeterse başarılı olacağız.”