ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler; Van, Erciş ve çevresinde meydana gelen depremde ortaya çıkan felaketin yaralarının sarılması için her türlü yardımın ivedilikle yapılması lazım geldiğini söyledi.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Üçkardeşler, yayınladığı mesajda, “Milletimiz, yaşanan bu doğal afetle son yılların en büyük felaketini yaşamaktadır. Son aldığımız bilgilere göre yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binden fazla vatandaşımız yaralanmış ve hala kurtarılmayı bekleyen çok sayıda insanımız vardır. Milletçe acımız büyüktür. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, yıkıntıların altında bir ses, bir ışık ve el arayan vatandaşlarımıza da bir an önce ulaşılarak kurtulmalarını temenni ediyorum. Acılı ailelerimizin ve bütün milletimizin başı sağ olsun” dedi.

KAN BAĞIŞI ÖNEMLİ

MHP İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, “Daha önce ülkemizde yüzyılın en büyük felaketi olarak kabul edilen son Marmara depremiyle büyük acılar yaşadık. Şimdi bunun benzerini bir daha yaşıyoruz. Üzüntümüz tarifsizdir. Umarız ve dileriz ki en az zayiatla bu felaketi de atlatırız. Böylesi durumlarda maddi ve manevi dayanışmanın zarureti vardır.  Devletimiz imkanlarını seferber ederken, millet olarak da hepimizin aynı acıyı hissederek harekete geçmesi insani, vicdani ve milli bir görevdir. Bu tür olağanüstü hallerde kan bağışı önemlidir. Dolayısıyla kimimiz kanıyla, kimimiz de malıyla yardıma koşarak bu yarayı sarmamız gerekmektedir” diye konuştu.

ACI ÜSTÜNE ACI YAŞIYORUZ

Üçkardeşler, “Türkiye daha geçen hafta 26 şehit vermiş ve bu acısını unutmamışken, dün aniden bu büyük felakete yakalanmıştır. Ne acıdır ki, bu apansız felaketin olduğu demlerde dahi kanlı terör maşaları mesaisine devam etmiş ve aynı bölgede Hakkari’de dört Mehmetçik şehit olurken, altısı da  yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Acı üstüne acı yaşadığımız bu günler hepimize tarihi ödevler yüklemektedir. Bin yıldır ortak acılarla, ortak sevdalarla, ortak ülkülerle büyüttüğümüz ulu çınarın dallarını kesmek isteyen düşmanlarımızı sevindirmemeliyiz. Gün, acılarımızı paylaşarak azaltma, gün yaralarımızı sarma,  gün birbirimize daha çok sarılma zamanıdır” çağrısı yaptı.