Türk-İş Adana 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Rifat Çelik, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Sezer, Tez Koop-İş Şube Başkanı Hülya Özcan, Eğitim-İş Şube Başkanı İsa Kayadan, SES Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve beraberindeki bir heyet, MHP İl Başkanı Üçkardeşler’i ziyaret ederek, Ç.Ü’de çalışan personelin maaşlarının ödendiği bankalarca verilen promosyon için düzenlenecek olan ihalede mağdur edilmek istendiklerini öne sürdüler.

İHALE ŞARTLARI ALEHİMİZE

Heyet adına yapılan açıklamada, Ç.Ü Rektörlüğü’nün 16 Aralık 2011 tarihinde düzenleyeceği banka promosyonu ile ilgili ihale için oluşturulması gereken komisyonu saf dışı bıraktığı, ihale şartlarının çalışanlar aleyhine olduğu, bütün bankaların davet edilmek yerine sadece birkaç bankayı ihaleye çağırdığı bilgileri paylaşıldı. Çalışan sayısı bakımından ÇÜ’ye denk olan üniversitelerin çok daha fazla promosyon aldığını ifade eden heyet, benzer ihalenin üç yıl önce de üç yıllığına düzenlendiği, o zaman da Ç.Ü’deki çalışanların mağdur edildiğini savunarak, MHP’den destek istedi.

MHP OLARAK YANINIZDAYIZ

MHP Adana İl Başkanı A. Kadir Üçkardeşler, “Biz hiçbir çalışan vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz. MHP olarak yanınızdayız” mesajı verdi. Üçkardeşler, bugün sendikaların yapacağı eyleme de destek için temsilci göndereceklerini bildirdi. Üçkardeşler, soruna ilişkin kendisine verilen dosyayı MHP Adana milletvekillerine de ileteceğini belirtirken, bir çok yerde zaman zaman bu tür sorunların yaşandığına işaret etti ve “Sorunun köklü çözümü için yasa ve yönetmeliklerdeki muğlak ifadelerin giderilmesi gerekmektedir” dedi. Ziyarette MHP İl Sekreteri İlker Timur Alıç ile İl Disiplin Kurulu Başkanı Enver Kutlu Sönmez de hazır bulundu.