Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çukurova Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Azime Kocacık’ın ilçede geri kalmış ekonomik sıkıntıları daha fazla olan mahallelere kütüphane kurulması konusunda yaptığı çalışmalar meyvesini veriyor.

Kocacık’ın gündeme getirdiği ve ilgili komisyonda görüşülerek Meclis gündemine gelen proje oybirliğiyle kabul edildi. Buna göre 2013 yılında Çukurova Belediyesi tarafından Şambayat ve Salbaş’a kütüphane kazandırılacak.

 

Gündemle ilgili olarak söz alan Azime Kocacık, kitap okumayan nesillerin fikir üretme kabiliyetlerinin köreldiğini söyledi. Kocacık, “Biz fikir üreten ve üretilen fikirleri uygulayarak gelişen bir gençlik hedeflemekteysek, imkansızlıklar sebebi ile bilgiye ulaşamayan çocuklara Belediyemiz olarak gerekli imkanları sağlamayı kendimize borç bilmeliyiz. Bu sebeple bu bölgelerdeki çocukların bilgiye ulaşması için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz” dedi. Gündem maddesinin kabulünün ardından Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da 2013 yılında Şambayat ve Salbaş’a kütüphane kazandıracaklarını açıkladı. Kocacık, desteklerinden ötürü Meclis üyelerine ve Başkan Arıkan’a teşekkür etti.