Kara yaptığı yazılı açıklamada, Çukurova Belediye Meclisinde MHP Grubunun hiçbir zaman siyasi bir taassupla hareket etmeden yaklaşık 4 yıllık zaman dilimi içinde başta Çukurova ilçesi olmak üzere kent yararına, kamu menfaatinin önde olduğu her konuda yönetime yardımcı olduğunu söyledi. Bu süreç içerisinde gerek Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın gerekse CHP ve AKP grubundan Meclis gündemine getirilen ilçenin faydasına olan tekliflere destek verdiklerini belirten Kara

“Çünkü siyasi kurumların varlık sebebi halka hizmettir. MHP Grubu da bu anlayışla hareket etmektedir” diye konuştu.

ARIKAN’IN HUYU DEĞİŞTİ

MHP Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara “Ancak ne hikmetse son zamanlarda Belediye Başkanı Sayın Yıldıray Arıkan’ın huyu değişti. Halkımızın yararına olan teklifleri Meclis gündemine almamayı tercih ediyor. Vatandaşlarımızın, özellikle en çok yardıma ve ilgiye muhtaç olan vatandaşlarımızın sorunlarına yardımcı olmak için gerek MHP Grubu olarak gerekse MHP’li meclis üyesi olarak yapılan tekliflerimizi Meclis gündemine almamaktadır. Örneğin yaşlılar için dinlenme evi, madde bağımlısı gençler için rehabilitasyon merkezi, Ar-Ge biriminin kurulması, kadınların sorunlarına eğilecek kadın başkan yardımcılığının oluşturulmasını istedik ama maalesef Başkan Arıkan kabul etmedi. Düşünün, engelliler derneğine bir otobüs alınmasına dahi rıza göstermedi, gündeme aldırmadı.” ifadesini kullandı.

ARIKAN’A ZOR SORULAR…

Kara “Şimdi Sayın Arıkan’a soruyorum; kendinize yüz milyarlarca lira değerinde lüks, pahalı araba satın alınmasını Meclisten geçirten sizler, engelli vatandaşlarımıza bir otobüsü neden çok görüyorsunuz? Çukurova’da hanımların oyu ile başkanlığa seçilen, yani oturduğu koltuğun dört ayağından ikisini kadınlara borçlu olan Sayın Arıkan, kadınların sorunlarına eğilecek, onları belediyede idari bir makamla temsil edecek başkan yardımcılığı oluşturulmasını neden hazmedemiyor? Soysal demokratlık bu mudur? Sevgili Peygamber’imizin, ‘Cennet anaların ayaklarının altındadır’ diyerek yücelttiği, övdüğü, kendisini de dünyaya getiren kadınlar için en masum tekliflere ‘Bunlar gündeme alınacak şeyler değil’ diyen Sayın Arıkan, varlığını, saltanatını borçlu olduğu kadınların yüzüne nasıl bakacak; merak ediyoruz. Yaşlıya, engelliye, kadınlara sahip çıkmayacaksak, kimlere sahip çıkacağız? Hani milli, insani, vicdani değerlerimiz? Sayın Yıldıray Arıkan’ı uyarıyoruz; Çukurova Belediyesi hiç kimsenin babasının çiftliği değildir; buna izin vermeyeceğiz.”