Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alındığı iddialarının kamuoyundan gündem oluşturmasının ardından Ceyhan Belediyesi ziyaretçi akınına uğradı. Başkan Aydar’a destek olmak için partili partisiz tüm Ceyhan halkı, CHP ve İYİ Parti'nin  Adana Milletvekilleri,  Adana İl ve Ceyhan İlçe Başkanları belediye binasına akın etti. Başkan Aydar’ı önce  CHP Adana  Milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında basına açıklamalarda bulundular.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi

“Gelişen olaylar AKP, MHP siyasal iktidarının çok hızlı bir düşüş içinde olduğunu gösteriyor. 31 Mart seçimlerinden önce bu düşüş giderek daha da hızlandı. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin çok kısa sürede Türkiye çapında başarılı olması, yolsuzlukları, israfı, talanı ortadan kaldırması ve halkın bunların görmesi sonucunda bu düşüş daha da hızlandı. Yalova’da, İstanbul’da, İzmir’de olduğu gibi şimdi de Ceyhan’da engeller çıkarmaya çalışıyorlar. Ceyhan’da son bir yılda hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Ceyhan Belediyemizin çalışmaları ile yıllardır talan edilen Ceyhan’a hizmet sunduğunu gördük. Bu AKP, MHP siyasal iktidarını rahatsız etti. Her gün bu ilerlemeyi engellemek için planlar yapıyorlar. Bugün ki iddialarda bu planların bir parçasıdır. İktidarımızı engelleyemeyecekler. ”

İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse

“Kardeşim Kadir Aydar’a beraber aday olduk ve hayal bile edemedikleri şeyi başardık. İsraf nasıl önlenir, adalet nasıl sağlanır, bir ilçe nasıl gelişir bunu gösterdik. Şimdi bunu engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz diyoruz ki kendi belediyelerinize destek verin ama bizim de önümüze engeller koymayın. Hizmet nasıl yapılır size gösterelim. Kadir Kardeşimizin yanındayız. Kadir Aydar yalnız değildir.”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin  Bulut

“Burada konu Kadir Aydar değil. Burada konu Cumhuriyet Halk Partili ve millet ittifakıyla seçilmiş bir belediyeye  AKP iktidarı tarafından oluşturulan bir baskıdır. Bu iyi anlatmak lazım. Bu süreç seçim döneminde Cumhurbaşkanı tarafından ifade edilen topal ördek tartışmaları ile başladı. Hatta İstanbul’a ilişkin söylediği kazansalar da yönetemezler sözüne dayanır. Bunu o günden bu yana uyguluyorlar. Belediyelerin icraatlarını engelleme, kredi ihtiyaçlarını her türlü girişimde bulundular. Son dönemde de başka bir yöntem uygulamaya başladılar. 10 gün önce Yalova Belediye Başkanı  kendi belediyesinde yapılan bir usulsüzlük hakkında suç duyurusunda bulunduğu için görevden görevden alındı.  YSK zaten bu anlamda kötü örnekleri olan bir kurum. Maalesef şimdi okları Ceyhan’a çevirdiler. Ceyhanlı Kadir Başkan ile birlikte 11 ayda 11 yılda almadığı hizmeti aldı. Bu hizmetlerine de devam edecek. Olay adli olarak tartışılabilir ama bunu hükümsüz kılan bir durum var.  Olay 2007 yılında olmuş ve 2014 yılında mahkeme sonuçlanmış ve ceza çekilmiş. 2019 yılında Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yapılmış ve adaylığı onaylanmış, kazanınca da başkanlığı onaylanmıştır. Şimdi devreye giren güçler sanki adaylık için gereken şartlar yerine getirilmemiş gibi bir icat çıkarıyorlar. Bunu yapan AKP Milletvekili Recep Özel’dir. Seçim sürecinde de söylediklerinin hiçbir gerçekliği yoktu. Şimdi de öyle. Seçimde alamadıklarını YSK kanalı ile almaya çalışıyorlar. Ben Ceyhanlıların Kadir’ine sahip çıkacağına inanıyorum. Biz Kadir’e, Ceyhanlıların verdiği oya, demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin

“Hak, hukuk, adaletin katledildiği bir süreci yaşıyoruz. MHP ve AKP ittifakının ekonomik, siyasi alanda ve dış ilişkilerde lime lime döküldüğü bir ortamda 31 Mart yenilgisininden üzerine artık yapabileceği bir şey kalmadığından belediyelerimiz üzerinden bir kazanım elde etmeye çalışıyor. Gazetecilerin tutuklandığı, insanların haber alma haklarının yok edildiği, hukuka her alanda müdahale edilen bir Türkiye’yi hep beraber yaşıyoruz.  İnsanların birincil sorunları işsizlik, eve ekmek götürmek, üretimken 11 belediyenin 31 Mart’ta alınmasını Cumhurbaşkanı’nın hazmedememesinin sonuçlarını yaşıyoruz. Bundan iki hafta önce de CBS sistemleri diye meclise getirdikleri bir yasa ile halkın verdiği yetkiyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na  ve TOKİ’ye devretmeye çalışıyorlar. Belediyelerin imarla ilgili yetkisini kısıtlayarak,kredi olanaklarını kısıtlayarak durduramadıkları belediyelerimizi hukuksuz şekilde, yargı önünde  sanki suç işlemişler gibi bir konuma getireye çalışıyorlar. Kadir Başkanımızın yaptıkları ortadadır. Çalışkanlığı, gençliği, halkı kucaklaması, yolsuzluklarla mücadelesi ortadadır. Bugün bu sevginin karşılığını hem adliyede hem de belediyede toplanan kalabalıkla gördük.  Çalışmalarına devam edecek. Görevinin başındadır. Onun milletvekilleri olarak yanındayız. Partili partisiz tüm Ceyhan halkı yanında. Kimse halktan ve halkın verdiği oylardan üstün değildir. YSK’yı görevini ve haddini bilmeye davet ediyoruz.”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

“Kadir Başkan görevinin başındadır. Biz Kadir Başkan’ın yanındayız. Bugün yaşanan bu süreç maalesef Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parti devleti haline gelmesinden kaynaklanan bir süreçtir. Özellikle tek adam rejimine geçildiğinden bu yana akıl almaz işlerin yapıldığı, AKP iktidarının her türlü ayak oyunlarını denediği dönemleri yaşıyoruz. Şaşkın ördek misali geri geri yüzüyorlar. Her zaman söylüyorum. Korkunun ecele faydası yok. Yolcudur Abbas bağlasan durmaz. Bunların Ceyhanlıların oyunu, iradesini gasp etmelerini engellemek için elimizden gelen ne varsa yapacağız. YSK’da bu kez siyasi olmayan hukuki olan bir karar bekliyoruz. Ankara’da elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bir savunma istediler. Aslında savunmayı gerektirecek bir durum da yok. Başkanımızın yaşı genç. 13 yıl önce belki reşit bile değildi. Eski defterleri karıştırarak bir yere varamayacaklarını anlamaları lazım. Her zaman söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. Biz hakkı, hukuku, adleti temsil eden bir partinin milletvekilleriyiz. Kimse endişelenmesin. Burası Ceyhanlıların, 82 milyon Türkiyeli’nindir. Sarayın ya da çevresindekilerin değildir.”

İYİ Parti Milletvekilleri  İl ve İlçe yöneticileri ve meclis üyeleri de Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ı yalnız bırakmadı. Başkan Aydar’ı ziyaret eden İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Adana Büyükşehir Başkan Vekili Recai Mercimek, Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Duran Hakan Şaşmaz. Adana İl yönetiminden Mehmet Alkan, Ceyhan İlçe Başkanı Sedat Akkuş ve Millet İttifakı'nın tüm Meclis üyeleri ziyaret ettiler. Ziyaretleri sırasında  İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu basına açıklamalarda bulundular.

İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu

  “Seçme ve seçilme hakkı için YSK'ya başvuran sevgili kardeşim Kadir Aydar, onay alarak seçime girmiştir. Onların düşüncesi bu ittifakın Ceyhan'da başarılı olamayacağı, seçilemeyeceğiydi, onay verildi seçildi. 1 yıldan beri belediye başkanlığı yapıyorsa bir suçu varsa buna da müsade eden YSK ise YSK  bir suç işlemiştir. 1 yıldır nerdeydiniz? Bizans oyunlarından kurtulup insanları bir rahat bıraksınlar , vatandaş  seçmiş.  Ceyhan'ın fikrine saygı göstersinler. Biz Kadir Aydar kardeşimizin sonuna kadar arkasındayız. Belediye meclis üyelerimiz, Büyükşehir Meclis Üyelerimiz, Milletvekillerimiz hepimiz buradayız, yanındayız bu işin de takipçisi olacağız. Böyle kolay olmamalı bu işler. Ben istedim yaptım. Pardon  1 sene evvel müsaade ettim  sonra geri alacağım gibi şeyler olmaz. Vatandaşın hür iradesinin önüne kimse geçemez.”

Adana İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk

“Ceyhanlı hemşehrilerimin  %51'inin oyuyla 47 bin oyla seçilmiş, Millet İttifakı adayını Ceyhan Belediye Başkanını alaşağı  etmenin kirli hesaplarını yapan birileri var.İşleri güçleri kirli hesap olan, millet iradesine saygı duymayan birileri var.Türkiye’yi bu tür kumpaslar ayıplı ülke yapmaktan başka bir yere götüremez.  Bu olay Ceyhanlıyı yaralar ve kimseye bir fayda sağlamaz. YSK’ya da bir fayda sağlamayacaktır. YSK  son yıllarda bilhassa İstanbul seçim iptali ile çok tartışılan ve güven kaybeden bir kurum haline gelmiştir.Bu YSK  için önemli fırsat. Ceyhan Türkiye’deki bir çok ilden büyüktür. Ceyhan’ın %51'i ile kazanılmış bir seçimdir. Biz de  İYİ Parti olarak gereken ne ise elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Kadir Aydar'ı biz seçtik arkasında durduk mücadele ettik elbirliği ile belediye başkanı yaptık. Dolayısıyla biz irademize sahip çıkacağız. Hem Türkiye genelinde hem TBMM'de üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Yüreği rahat olsun.”