AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Sadullah Kısacık, İl Gençlik Kolları Başkanı Abbas Arslan ve il yöneticileri ile birlikte ziyaret ettiği Merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Sarıhamzalı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara hitap eden AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, 12 Eylül’de halkoyuna sunulacak olan Anayasa Değişiklik Paketi’nin, Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe kavuşabilmesi ve  daha adil bir hukuk sistemi kurulabilmesi için çok önemli bir adım olduğunu söyledi.
Muhalefet partilerinin, milletin yıllardır özlemini duyduğu ve çeşitli vesilelerle dile getirdiği taleplerin bir yansıması olan Anayasa değişiklik paketine sırf  ‘AK Parti hazırladı’ diye karşı çıktıklarını söyleyen Kebude, “Muhalefet partileri anayasa değişiklik paketine neden 'hayır' dediklerini, neden bu değişimin karşısında durduklarını kendilerine de millete de tabanlarına da izah edemiyorlar, açıklayamıyorlar. Neden karşı çıktıkları ile ilgili olarak  tek bir somut gerekçe gösteremiyorlar. Değişiklik paketi ile ilgili olmayan konuları gündeme getirerek,
anayasa değişikliğini karalamaya çalışıyorlar” dedi. Muhalefetin bu tutumuna rağmen değişiklik paketinin milletin sağduyusu ve teveccühü ile ezici bir çoğunlukla kabul edileceğini kaydeden Kebude, paketi, milli iradenin güç kazanması, vesayetçi ve statükocu anlayışın kırılması için tarihi bir adım olarak nitelendirdi.

MUHALEFET KENDİ ÇIKARLARI PEŞİNDE
AK Parti’nin Türkiye’ye, millete hizmet için, ülkenin kronikleşmiş sorunlarına çözüm getirmek için gayret gösterdiğini fakat muhalefetin kendi kişisel çıkarlarının, hırslarının ve şahsi hesaplarının peşinden koştuğunu ifade eden Kebude, AK Parti’nin Meclis’te Genel Kurul çalışmalarında milletin menfaatine olan değişiklikleri yapmaya çalışırken, muhalefetin bunu engellemeye, AK Parti’nin hızını kesmeye çalıştıklarını söyledi.
Türkiye’nin hayati problemlerini çözmeye yeltendiği zaman karanlık odaklardan düğmeye basılarak gerginliğin ve terörün tırmandırıldığını dile getiren Kebude, Anayasa Değişiklik Paketi’ne CHP, MHP, BDP ve terör örgütü ile birlikte çetelerin karşı çıktığına dikkat çekerek, “Türkiye’nin, ayağına pranga olan problemlerini çözerek daha müreffeh ve daha gelişmiş bir ülke olmasından rahatsızlık duyan bu ‘hayır cephesinden ülkeye ve millete hayır gelmeyeceği ortadadır. Türkiye’nin, tarihinin en büyük demokrasi hamlesini başlattığı ve çetelerle amansız bir mücadeleye giriştiği, darbe anayasası olan 1982 Anayasasındaki en kapsamlı, en demokratik değişiklikleri yapmaya hazırlandığı bir sırada terörün yeniden tırmanışa geçmesi çok düşündürücüdür. Ama bizler AK Parti olarak her zaman destek aldığımız ve yaslandığımız milletimizin desteği ile Türkiye'yi büyütecek, milletimizi daha ileri taşıyacak hiçbir adımdan kaçınmayacak, yolumuzda tam bir kararlılıkla ilerleyeceğiz. Korkmadan, sinmeden, geri adım atmadan milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İNSANIMIZI KUCAKLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Çocuk istismarının önüne geçmek, özürlülerimizin, yaşlılarımızın, dul ve yetimlerimizin, gazilerimizin haklarını anayasal teminat altına almak, Türkiye’de gerçek anlamda tam demokratik bir düzen kurmak için tüm Sarıhamzalılardan büyük bir evet bekliyorum”  diye konuşan Kebude, AK Parti’nin ‘önce insan’ diyerek yola çıktığının altını çizerek şunları söyledi: “Biz, insanlarımızı bir bütün olarak kucakladık. Türkiye’deki ve Adana’daki hiçbir vatandaşımızın cinsiyetine, etnik kökenine, mezhebine, bölgesine, partisine bakmadık, ayrımcılık yapmadık. Her bir vatandaşımızı aynı samimiyetimizle kucakladık. Bundan sonra da kucaklamaya devam ederek, ayrılık tohumları ekerek aramıza nifak sokmaya çalışanlara asla prim vermeyeceğiz”