Başkan Hüseyin Sözlü, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Şanlı Türk tarihinde yeni bir sayfa açılmasında ilk adım olarak tanımlayabileceğimiz 19 Mayıs 1919’da, çağdaş, laik ve bağımsız Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, zamanın şartları altında tarihte eşi az görülür bir mücadelenin başlangıcını Samsun’a çıkarak yapmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a attığı adımla Türk Milletinin gücünü arkasına alarak, büyük bir destanın, kurtuluş mücadelesinin ilk satırını yazmıştır.

Milletin vatan sevgisini, özgürlüğe olan tutkusunu ve bu yolda canını seve seve feda edebilecek yapısını iyi bilen Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Anadolu’nun Karadeniz kıyılarındaki bir noktasından, Samsun’dan kurtuluş mücadelesinin meşalesini yakmıştır.

Büyük Atatürk, Samsun’a çıkarken önce ulusal birliği sağlamayı, ardından işgalcilere karşı askeri bir zafer kazanmayı, daha sonra da modern bir Cumhuriyet kurarak geleceğin Türkiye’sini oluşturmayı kafasına koymuştu. Bu yolda önüne çıkan engelleri canını hiçe sayarak bir bir geride bırakan Mustafa Kemal Atatürk, özgürlüğe yürekten inanan Türk Milletini yanına alarak hedeflerine ulaşmıştır.

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı milli mücadele çok zor şartlar altında kazanılan askeri zaferlerin ardından; yeni, çağdaş ve özgür bir ülkenin doğmasıyla sonuçlanmıştır. 

95 yıl önce Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milletiyle birlikte işgalden kurtarıp, çağdaş bir Cumhuriyet olarak halka armağan ettiği Türkiye’nin değerini bugün her zamankinden daha fazla bilmemiz gerekiyor. Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’yi Türk Gençliğine emanet etmiş ve sonsuza dek yaşayacak Cumhuriyeti her koşulda koruyacaklarına yürekten inanmıştır.

Günümüzde Türk Gençliği ve Türk Milleti olarak üzerimize düşen, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek korumak ve kollamaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni daha çağdaş ve zengin ülke haline getirmek hepimizin en önemli sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, güçlü Türkiye hedefine birlikte yürüyeceğimize dair inancımı paylaşmak istiyorum. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.”