Orhan Sümer, “Türkiye’de ekonomik şartlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Gençlerimiz iş bulmaya çalışırken, orta yaş dediğimiz kesim de geçinebilmek için iş aramaya devam ediyor. Emekli olan da olmayan da çalışmaya devam etmek zorunda. Ülkemizdeki emkli maaşları, emeklilerimizi yeniden çalışmaya zorluyor. Emekli maaşıyla evinin kirasını dahi ödemekte zorlanan milyonlarca vatandaşımız bulunuyor. Emeklilik hayatını yaşamak her geçen gün hayal olmaya doğru giderken, çalışılabilecek iş alanları da yaş sebebiyle birer birer azalıyor. İşsizler ordusu olduğu gibi çok yakında emekli ama iş arayan ordular ortaya çıkacaktır.” Dedi.

YAŞ SINIRI DOLDUĞU İÇİN BİNLERCE SRC BELGESİ MAĞDURU VAR
Orhan Sümer, SRC belgesinin Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan düzenlemelere göre, üst yaş sınırı 63 iken  4 mayıs 2016 tarihinde yapılan değişiklikle 66 yaşına çekilmişti. Yaşı 66 olanların ise SRC belgeleri otomatik olarak iptal ediliyor. Ne yazık ki bu iptaller bir çok vatandaşımızı bir daha çalışamaz duruma getiriyor. Vatandaşlarımız, 66 yaşından sonra her sene doktor raporları ve elverişlilik koşulu olmak kaydıyla SRC belgelerinin yenilenmesini ve yaş sınırının bu şartlar altında 70’e çıkarılmasını talep ediyorlar. İşsizliğin bu derece arttığı bir ortamda iktidar, ihtiyaç sahiplerinin çalışmasına çözüm olmak zorundadır.” Dedi. 

SRC BELGESİNDE YAŞ SINIRI 70 OLMALI
Orhan Sümer, “Bir çok vatandaşımız uzun yol soförlüğü yaparak evine ekmek götürmek zorunda. Bunu yapabilmesi için gerekli olan SRC Belgesi’nde çözülebilir talepleri var. Bu talepler hem sağlık bakımından bir yetersizlik görülmemesi, hem de uzun yol yaparken takograf sınırlamalarıyla ilgili. Eğer bir ülkenin vatandaşı 70 yaşında direksiyon sallayarak evine ekmek götürmek zorunda kalıyorsa. İktidar da bu talebe cevap vermek zorundadır. İktidar olarak emeklilerimize insanca yaşayacakları bir maaş veremiyorsanız, çalışmak zorunda olan emeklilerimize engel çıkarmaktan vazgeçin” dedi.