Türkiye Değişim Hareketi  Seyhan İlçe Başkanı Edip Oruç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilçe esnafını ziyaret ederek onların sorunlarını dinledi. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ülke ekonomisinin belkemiği olduğunu belirten Oruç, Türkiye Değişim Hareketi’nin öncelikli konularından birinin esnafın sorunları olduğunu vurgulayarak, “İşsizlik şampiyonu olan Adana’da bu sorun, esnafın güçlendirilmesiyle çözülür” dedi.
TDH Seyhan İlçe Sekreteri Fevzi Yaşar, Esnaftan Sorumlu Başkan Yardımcısı Fazıl Esencan ve Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Tunç ile birlikte Seyhan’da esnaf ziyareti yapan TDH Seyhan İlçe Başkanı Edip Oruç sorunları yerinde görüp tespit etmek istediklerini belirtti.
Esnafın gösterdiği ilginin bir çıkış yolu arayışının göstergesi olduğunu kaydeden Oruç, “Ekonomik sorunlarla boğuşan esnafımız  bu sorunları Türkiye Değişim Hareketi’nin çözebileceğine inanıyor. Biz de esnafımızı ziyaret ederek, onların sorunlarını kendilerinden dinliyoruz. Onların anlattıkları TDH iktidarında bu sorunların çözümü için yol haritası olacak” diye konuştu.
Esnafın ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunu vurgulayan Oruç, sözlerine şöyle devam etti:
“Bir ülke sadece dev mağazalarla, fabrikalarla ayakta duramaz. Ekonominin bel kemiği küçük ve orta boy işletmelerdir. Ekonomik sıkıntı yaşamayan esnaf işsizliği önlemede en önemli faktörlerden biridir. Bir zamanlar ülke ekonomisini ayakta tutan  Adana’mız bugün ne yazık ki işsizlik şampiyonu durumuna gelmiştir. Binlerce kişiye istihdam sağlayan büyük işletmelerin Adana’yı terk etmeye başlaması yetmezmiş gibi birçok işletme de ya kapandı ya da küçülmeye gitti. Binlerce yurttaşımız işsiz. Esnafımız kan ağlıyor. Bu durum toplumsal sorunların da artmasına neden oluyor. Esnafımızın üzerindeki ağır yükü hafifletip onları  güçlendirirsek işsizlik sorununun da çözüleceğine inanıyoruz. Bunu da Türkiye Değişim Hareketi yapacaktır.”