Türkiye Değişim Hareketi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği gecede TDH’li kadınlar gönüllerince eğlendiler. Kadınların siyasette daha aktif rol alması gerektiğini belirten TDH İl Başkanı Mehmet Eraydın, “Bu yüzden TDH’de yüzde 30 kadın kotası var” dedi. TDH İl Kadın Kolu Başkanı Derya Acartemel Omo ise  kadınlar sayesinde siyasette nezaketin ve zarafetin hakim olacağını söyledi.
TDH İl Başkanlığının Kılıçoğlu Restaurant’ta düzenlediği geceye TDH İl Başkanı Mehmet Eraydın, TDH Kurucu Üyesi Mehmet Salıcı, TDH ilçe başkanları, il ve ilçe kadın kolları başkanları ve yöneticileri ile TDH gönüllüleri katıldı.
Yaptığı konuşmada, kadınların toplumsal yaşamdaki önemini vurgulayan TDH İl Başkanı Mehmet Eraydın, TDH’de yüzde 30 oranında kadın kotası olduğunu ifade etti. Eraydın, “Kadınların yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette de daha aktif yer alması gerektiğine inanıyoruz. TDH’nin tüzüğünde de bunun için yüzde 30 kadın kotası bulunuyor” diye konuştu.
Siyasetteki değişimde aktif rol oynayacaklarını dile getiren TDH İl Kadın Kolu Başkanı Derya Acartemel Omo ise şunları söyledi:
“Ülkemizde siyaset kavramı kavgalarla, sataşmalarla, çirkin sözlerle ve davranışlarla anılır hale geldi. Siyasette kadınların daha etkin ve fazla yer alması halinde siyasette nezaket ve zarafet hakim olacaktır. Kadın olmak eve kapanıp sadece annelik yapmak değildir. Kadınlar olarak yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette de yer alacağız ve yaptıklarımızla siyasette iz bırakacağız.”
Konuşmaların ardından TDH İl Gençlik Kolu Başkanı Çağkan İnan, tüm kadınları temsilen İl Kadın Kolu Başkanı Derya Acartemel Omo’ya ve ilçe kadın kolu başkanlarına çiçek verdi.
Gece, katılımcıların birlikte söylediği şarkılar ve çektikleri halaylarla geç saatlere kadar sürdü.