Türk Hava Kurumu (THK) ziyareti sırasında, hizmet binasını inceleme fırsatı bulan AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude, Şube Başkanı Gür ile bir süre sohbet edip, kurumun faaliyet alanları hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sırasında, AK Parti İl Başkanı Kebude’ye, Adana İl Yönetim Kurulu üyeleri ile AK Parti Adana İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Umut Zeybek’de eşlik etti.
Türk Hava Kurumu’nun, Adana’ya da ‘Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi’ kurma düşüncesinde olduğunu belirten Şube Başkanı Hasan Basri Gür, THK’nın pilot kursu, model uçak kursu, orman yangınlarına müdahale uçakları, ilaçlama uçakları ve hava ambulansı gibi faaliyetleri olduğunun bilgisini verdi.
Başkan Kebude aldığı bilgiler sonrası şunları söyledi:
"Anladığımız kadarıyla; THK’nın amacı, amatör ruhla milletimize havacılığı sevdirmek, önemini ve ehemmiyetini gündemde tutmak. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’te bu kurumun gerekliliğini ve önemini ta 1926 yılında görerek, havacılığı sevdirmek amaçlı ve geleceğe yönelik olarak THK’nın kurulmasını sağlamıştır.
Ben THK’nın biraz daha profesyonel düşünmesini ve Türkiye’mize bir uçak fabrikası kurulması için gerekli girişimleri yapmasını bekliyorum. Geçmişte bunun çalışmaları yapılmış ve bir fabrika kurulmuş, hatta üretime de başlamış ama daha sonra ne hikmetse bundan vazgeçilmiş. Bu, yeniden canlandırılması gereken önemli bir konu. THK Şube Başkanımızdan bu konuyu önemsemesini rica ediyorum. Ayrıca ‘Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi’ kurulması söz konusu oldu. Bu konuda Adana’mız için çok önemli. Parti olarak bize düşen bir görev varsa yapmaya hazırız.”
AK Parti heyeti ziyaret öncesi, THK Şube Başkanı Gür’e yanlarında getirdiği çiçek buketini hediye etti.