Toktaş, "Yargı süreci gerçekleşmeyen ve seçilerek gelen bir başkanın görevden alınmasını yanlış buluyorum" dedi.

Figen Toktaş, Adana İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Anayasa değişikliği hakkında görüşlerini açıkladı. Toktaş, mevcut anayasa paketi üzerinde yapılan kavgaları "Ülke çıkarlarını siyasi çıkarları için feda eden siyasetçi manzaraları" olarak nitelendirdi.

Siyasi partilerin bir araya gelerek ortak bir anayasa değişikliği paketi hazırlaması gerektiğini vurgulayan Toktaş, "Ayrıntılardan uzak, sade ve net bir şekilde siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran başta sendikal haklar olmak üzere, temel hak ve ödevlerle ilgili gerekli düzenlemeler içeren ortak bir anayasa metni hazırlanmalıdır. Mevcut anayasanın 65. maddesindeki 'Devlet, sosyal ve ekonomik alanlarda anayasa ile belirlenen görevlerini, mal kaynaklarının yeterliliği ölçüsünde yerine getirir' ifadesi kaldırılmalıdır" Çünkü bu maddeye dayanan iktidar partileri, sosyal ve ekonomik olarak anayasada belirtilen görevlerini yerine getirmemektedir" diye konuştu.

Basın toplantısında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın görevden alınmasıyla ilgili soruya da yanıt veren Figen Toktaş, "Yapılanı biraz orman kanunları gibi görüyorum. Yargı süreci gerçekleşmeyen ve seçilerek gelen bir başkanın görevden alınmasını yanlış buluyorum" dedi.

Toktaş, şunları kaydetti:

"Burası dağ başı değil. Seçilen bir insanın da hakları vardır. Hukuksal anlamda bir sorun yok. O yüzden yanlış ve sakıncalı bir karar. Yargısız infaz gibi düşünüyorum. Adana'da bir başıboşluk yaşanıyor."