CHP’li TÜRKMEN, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılısoru önergesinde; proje için ayrılan ödeneğin Adana dışına aktarıldığı iddialarını gündeme getirdi.
TBMM Katip Üye ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, yapımına 1999 yılında karar alınan ve 2006 yılında tamamlanarak hizmete giren boru hatları ile Bakü ve Kerkük petrolünün,13 Haziran 2006 tarihinden buyana Adana ve Ceyhan’a aktığını hatırlatarak, bölgeye gelen ham petrolün, limanlardan tankerler aracılığı ile de tüm dünyaya dağıtıldığını söyledi. 
Akdeniz Havzasına gelen bu petrolün işlenerek,petro-kimya ürünlerine dönüştürüldükten sonra pazarlanması ve ihraç edilmesi amacıyla kurulan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin halen faaliyete geçmediğini kaydeden TÜRKMEN, “Doğu Akdeniz’in enerji merkezi haline gelmesini sağlayacak olan Endüstri Bölgesi sadece Adana değil, Türkiye için de son derece önemli bir projedir” dedi.
17.10.2007 tarih ve 26673 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilen ve 1341 hektar büyüklüğündeki Endüstri Bölgesinde, halen kamulaştırma çalışmalarının tamamlanamadığını ifade eden TÜRKMEN, şunları söyledi:
“Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinde petro –kimya tesisi inşa etmek için çok sayıda lisans başvurusu yapıldığı ancak, sözkonusu tesislerin yapılmaması ve İhtisas bölgesinin faaliyete geçmemesi nedeniyle bölgeye gelen petrol işlenememekte ve katma değeri yüksek ürünler üretilememektedir. Bu da Adana ve ülkemiz açısından büyük ekonomik kayıplara neden olmaktadır”
Bölge için ayrılan ödeneğin bir kısmının bu projeye değil de, Adana dışına aktarıldığı yönündeki iddiaların doğru olup olmadığını, Endüstri Bölgesi’nin tam anlamıyla ne zaman hizmete gireceğini ve çalışmaların hangi aşamada olduğunu soran TÜRKMEN, Başbakan Davutoğlu’ndan şu sorularını da cevaplamasını istedi:
-Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin kurulması için gerekli kamulaştırma çalışmalarıtamamlanmış mıdır? Tamamlanmadı isene zaman tamamlanacaktır? Bugüne kadar kaç lira kamulaştırma bedeli ödenmiştir?
-Endüstri bölgesi yapımı için 2010 yılından buyana yıllar bazında kaç lira ödenek ayrılmış kaç lirası harcanmıştır? Daha kaç lira harcanacaktır?
-Bölgede; petro-kimya, rafineri ve benzeri tesisleri inşa etmek için bugüne kadar kaç lisans başvurusu yapılmıştır? Hiç lisans verilmiş midir? Verildi ise hangi yatırımlar için verilmiştir?
-Sanayimizin gelişmesi açısından son derece önemli olan bu yatırımın, ÇED raporları da tamamlanmış mıdır? ÇED raporlarında bir eksik var mıdır?