Dün akşam berlin uluslararası turizm borsası(ITB) fuarına başbakan yardımcısı  Bülent Arınç  Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le birlikte  Adana Valisi Huseyin Avni COŞ Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu Berlin Büyükelçiliği'nin düzenlediği resepsiyona katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in almanaya ziyareti sırasında  refaketi üzeine adana valisi Huseyin Avni COŞ`berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı`na katıldı. 

Bu yıl 47'ncisi düzenlenen ve Endonezya'nın konuk ülke olduğu fuara, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 188 ülkeden 10 bin 86 şirket katılıyor.

Alanında dünyanın en büyük fuarlarından olan ITB'ye Türkiye 3 bin 79 metrekare alanda 105 stant ve 122 katılımcıyla katılıyor. Türkiye standının açılışını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik yapacak.

Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği' Türkiye'nin deniz, güneş, kum turizmin yanı sıra bu yıl alternatif turizmle ilgili tanıtım yapacağı belirtilerek, ilk kez alternatif turizm holünden de yer kiralanarak Türkiye'nin doğal ve alternatif turizmin ziyaretçilere anlatılacağı ifade edildi.

Buradaki stantta bir ağaç evin kurulacağı, Türkiye'nin dağlarındaki oksijen miktarının yüksekliğine vurgu yapmak üzere de oksijen kubbesi içinde sanal dağ yolculuğu sunumu yapılacağı belirtilen açıklamada, burada Kaz Dağları, Oliympos ve Marmaris'ten gelen temsilcilerin de bölgelerindeki ve Türkiye'deki olanakları analatacakları kaydedildi.

 Türkiye standının tasarımının 2016 yılında Antalya'da düzenlenecek Dünya Botanik Exposu'ndan esinlenerek peyzaj tasarımının kullanıldığı ifade edilerek, Türkiye'de yetişen çiçekler ve bitkilerle tasarlanan standın yoğun ilgi çekeceğinin beklendiği kaydedildi.

Kültür turizmin önemine de vurgu yapmak amacıyla Türkiye'deki kültürel ögelerin stantta yer bulacağı belirtilen açıklamada, burada farklı dönemlere ait 5 metre çapında 4 kubbenin yer aldığı bildirildi.

Stantta ''Tatlı yiyelim tatlı konuşalım'' konseptiyle de ziyaretçilerin, lokum ve akide şekerinin yapılışının kısa film olarak izleyebilecekleri, geleneksel rengarenk akide şekerleri ve lokumların da tadına bakabilecekleri vurgulandı.

Bunun yanı sıra Türkiye'den gelecek cam, ebru ve ahşap işleme ustalarının uygulamalı olarak çalışmalarını yapacağı ve örneklerini sergileyecekleri kaydedildi.

ITB Fuar, 9 Mart'a kadar sürecek.