Açık hava toplantıları, esnaf ve ev ziyaretleri yapıyor. Gönüllüler onun için kentin her yerinde broşür dağıtıyor. Partili–partisiz her kesimin sevgi seliyle karşılanan Çetin umutları büyütüyor.

BÜYÜK  UMUTLARLA ADAYLIĞINI BEKLİYORUZ

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Avukat Soner Çetin, dün de Yüreğir ilçesindeydi. Çetin, Yüreğir’de emeklilerle bir araya geldi. Türkiye İşçi emeklileri Derneği Yüreğir Şubesini ziyaret eden Çetin’e, emekliler, destek sözü verdi.  Dernek Başkanı Nakış Kocatürk, “Soner Çetin bizim umudumuzdur. Bizler büyük bir umutla onun adaylığının açıklanmasını bekliyoruz. Seçimlere 1.5 yıldan fazla zaman olmasına rağmen bize geliyor, derdimizi dinliyor. Kazanılmış haklarımızın gasp edildiği bir süreçte bizlere Soner Çetin sahip çıkıyor” dedi.

ZAM BELİMİZİ KIRDI

Kocatürk, toplu taşıma hizmetinden daha önce indirimli yararlandıklarını, yaşlıların ise günde 4 kez ücretsiz olarak toplu taşımadan faydalandıklarını fakat bu haklarının tamamının ellerinden alındığını anlattı.  Son yapılan toplu taşıma zammının emekli için büyük darbe olduğunu ifade eden Kocatürk, “Zammın ardından emekliler evlerinden çıkamaz hale geldi” diye konuştu. 

200 BİN EMEKLİYİ ÜCRETSZ TAŞIYACAĞIZ

Türkiye İşçi emeklileri Derneği Yüreğir Şube başkanı Nakış Kocatürk, ikinci Başkan Ali Üzüm, İdari Sekreter Ramadan Keçeci, İdari Sekreter Memduh Tanrıver, Yönetim Kurulu üyeleri Kazım Çulluoğlu, Hüseyin Topçu, Halil Akgüllü ve İshak Topçu ile dernek üyeleri tarafından karşılanan Çetin, bu sorunların aynısını Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Adana Şube ziyaretinde dinlediğini belirterek, “Bizim yönetimimizde kazanılmış haklarınız elinizden alınmayacak. Sizlere söz veriyoruz; Bu kentte yaşayan 200 bin emekliyi ücretsiz taşıyacağız” dedi.

Kazanılmış hakların gasp edilmesinin, emeklinin cebine göz dikilmensin sosyal belediyecilik ilkeleriyle bağdaşmadığının ve bunun etik olmadığını da vurgulayan Çetin, “ Ömrünün en güzel yıllarını çalışarak geçiren, sonra da en ağır yaşam koşullarına mahkum edilen emeklilerimiz ne yazık ki insanca yaşam koşullarından mahrum bırakılmaktadır. Yoksulluklarına bir de kazanılmış hakların gasp edilmesinin eklenmesi sosyal belediyecilik ilkesiyle bağdaşmaz” diye konuştu.

EMEKLİ EVLERİ KURULACAK

Emekliler için kentin değişik noktalarına tesisler kuracaklarını anlatan Çetin, “Emekli Evleri Projesi kapsamında kuracağımız bu tesislerin içinde sohbet ve okuma odaları olacak. Emeklileri kahvehane köşelerinden kurtaracağız. Emeklilerimiz burada zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecekler” dedi.