Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak'ın, görevden geçici olarak alınmasıyla ilgili Adana 2. İdare Mahkemesi'ne açtığı itiraz davasında çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Durak'ın itirazının reddedilmesinin ardından Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam'ın, karar gününden bir gün önce Adana'ya geldiği ve Ertem Oteli'nde konakladığı hem ulusal hem yerel medyada yer almıştı...

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Varlı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ait soru önergesine "Müsteşar Yardımcınız Kökçam, iddia edildiği gibi Adana'ya geldi mi?, karar verecek hakim ile görüştü mü?" dedi.  Adalet Bakanı Ergin cevabında, "Evet geldi, ama bu ziyaret kararın verildiği güne denk geldi. Tesadüftir. Çünkü kendisi Mersin'e geçecekti" şeklinde konuştu.

 Ancak Adalet Bakanı Ergin'in, Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam ile ilgili verdiği cevap tatmin edici bulunmadı. Yargıyı kuşatma altına alma çabası içinde olduğu öne sürülen AKP'nin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili karar arefesinde, 2. İdare Mahkemesi'ne baskıda bulunduğu iddiası bu komik cevapla daha da güç kazanmış oldu. Ergin'in cevabı Adana kamuoyunu rahatlatmadığı gibi, tersine daha da huzursuz etti.