Seyhan Belediyesine ve AKP'ye çok yakın olmasıyla bilinen bir sitenin yöneticileri, Çukurova Belediyesine eksik bilgilerle saldırmaya devam ediyor.  Haberciğin en önemli verisi olan bilgiyi kendine göre yorumlayarak halkı kandırıp bazı kurumları yıpratmaya çalışan sitenin yöneticileri, bu kez de "Sinekle mücadele görevi Danıştay ve İdare Mahkemesi kararı ile Büyükşehir’e verilmesine rağmen Arıkan 2 milyonluk ihale yaptı" şeklinde haber yaptı. Ancak haber bilgilerini eksik vererek yalan haber yapan sitenin yönetimi Çukurova Belediyesini sanki Danıştay, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ve İdare Mahkemesi kararını hiçe sayarcasına Halkın parasını haksız yerlere harcıyormuş izlenimi vermeye çalıştı.

GERÇEK ÇOK FARKLI
Ama gerçek bu değildi. Halkın parasını son kuruşuna kadar doğru yere harcaması gereken Belediyeler gibi Çukurova Belediyesi de bu ihalede buna özen gösterdi. Belediye yönetimi yaz gelmeden halkın sivrisinek tarafından ısırılmaması ve hastalık kapmaması için polemik yaşanan sinekle mücadele konusunda ihale yaptı.

İŞTE YANDAŞ MEDYANIN SAKLADIĞI GERÇEK
Ancak Çukurova Belediyesi, Danıştay, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görüşü ve İdare Mahkemesi kararına göre Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken Sinekle Mücadele konusunda kendine yazılı karar gelmediği için ihaleyi yaptı. Ve Belediye yönetimi kararın her an gelebileceğini planlayarak ihalede ek madde ile "Danıştay, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görüşü ve İdare Mahkemesi kararı geldiği an sözleşme fesh olur" şeklinde ibare koydurdu.
Böylece karar gecikirse yazın halk sinekle mücadele konusunda sıkıntı yaşamayacak. Karar gelirse sözleşme o tarihte fesh olacak. Sözleşmedeki ek maddeye göre karar geldiğinde ne kadar hizmet verilmişse o kadar ödeme yapılacak. Yani Çukurovalı sinekle mücadele konusunda aksaklık yaşamayacağı için mağdur olmayacak.