Yavuz Tekeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 31 Ekim 2009 tarihinde gerçekleştirilen bütünleşme kongresi ile ilgili olarak verdiği kararda, ANAP'tan DP'ye geçen üye kayıtlarını geçersiz kabul ettiğini hatırlatarak, yargı kakarı uyarınca Anavatan Partisi üyelerinin DP'ye kayıt yaptırmaları gerektiğini bildirdi.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla, Türk halkının uzun yıllardır beklediği ve gerçekleşmesiyle büyük coşku ve sinerji yaratan bütünleşmenin tamamlanması için son adım olarak üye kayıtlarının kaldığını belirten Yavuz Tekeli, "Bu nedenle, eskiden Anavatan bünyesinde olan partili kardeşlerimizin, bütünleşmenin tamamlanmasına kayıtlarını yaptırmalı büyük önem taşımaktadır. Eski ANAP'lı kardeşlerimizi kendi öz yuvaları olan Demokrat Parti il ve ilçe teşkilatlarına başvurarak en kısa zamanda kayıtlarını yaptırmaları bekliyoruz. Bütünleşmeye katkı koyan ve Türkiye'de merkezin yeniden oluşumunda harcı bulunan kardeşlerimizin DP teşkilatlarına kayıtlarını yaptırmakta duyarlı olacaklarını ve en kısa zamanda kayıtlarını yaptıracaklarına inanıyorum" dedi.
Yavuz Tekeli, kayıtların tamamlanmasından sonra, Demokrat Parti'nin 31 Ekim kongresinde belirlenen yolda iktidar yürüyüşüne devam edeceğini sözlerine ekledi.