DEVA Partisi Yüreğir İlçe Başkanlığı “Dünya Çocuk Kitapları Haftası “Münasebetiyle #devaçocukta Etkinliği Kapsamında mahalle muhtarlığı bünyesinde kütüphane bulunan Selahaddin Eyyubi Mahallesi ve Levent mahallesi Muhtarlıklarını ziyaret ederek çocuklarımıza okuma alışkanlıklarını geliştirmek için çocuk kitapları bırakıldı.

DEVA Partisi İlçe Başkanlığımız olarak kütüphanelerin eğitime katkı sağlaması açısından  düşüncelerimiz şu şekilde:

“Yapılan bu ziyaretlerde kütüphanelerin nasıl faal bir şekilde öğrencilerimiz tarafından kullanıldığı izlenildi. Bu kapsamda eğitime destek olması için her mahallede bu kütüphanelerin olmasının eğitimin gelişmesi için faydalı olacağı, pandemi dolayısıyla 2 yıl boyunca eğitimde geri kalınan konularda bu kütüphaneler sayesinde yeniden kazanımlar olacağı kaçınılmaz görünmektedir. Hatta bu kütüphanelerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenerek kütüphanelerde her gün bir Müzik, resim, İngilizce öğretmeni görevlendirilerek öğrencilerimize destek olmaları, Diyanet bakanlığı tarafından da ise mahalle imamlarının görevlendirilerek   Kuran-ı Kerim öğretmenlerinin çocuklarımız için çok faydalı olacağı , çocuklarımızın bilgi dağarcığını geliştirilmesi ve yeteneği olan öğrencilerin belirlenmesi konusunda rol oynayacağı bilinmelidir. Milli Eğitim bakanlığı bu kütüphanelerin internet bağlantısının sağlanması ve her kütüphaneye 1 bilgisayar ve yazıcı bulundurulmasını sağlamalıdır. Bu sayede pandemi dolayısıyla geri kalınan eğitimde bir nebze yol alınabilir. Beceri ağırlıklı resim ve müzik argümanların sağlanmalı ve her gün bir öğretmen görevlendirerek çocuklarımız desteklenmelidir. Eğer imkan olursa Milli Eğitim Bakanlığının “Fatih Projesi” kapsamında kurulan akıllı tahtaların 1 tanesi bu kütüphanelere tahsis edilmelidir.

Sivil Toplum Kuruluşları , siyasi partiler , belediyeler ve halkımız bu kütüphanelerin gelişmesi ve oluşması için hep birlikte hareket edilmelidir. Bizim dinimizi ve kutsal kitabımızın ilk emri “OKU”. Bu yüzden okumanın ve eğitimin yeni nesillerin bu ülkenin geleceği için ne kadar önemli olduğunu hep birlikte kavramalıyız. Kütüphanelere hep birlikte destek olunarak kütüphanedeki kitapların  öğrencilerimiz tarafından evde ve kütüphanede kullanmalarının sağlanması okuma alışkanlığını geliştirecektir. Yapılacak olan küçük bir ödül aktivitesi- en fazla kitap okuyan öğrenci- öğrencilerimizin bir yarış halinde okumaya yönlendirilmesi güzel bir yöntem olabilir. Fakat muhtarlarımızın yoğun çalışma şartlarından dolayı bu kütüphanelerin mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenmesi ve mahllade bulunan  okullar tarafından  kontrol edilmesi gerekmektedir.

       Dünya Çocuk Kitapları Haftası “Münasebetiyle #devaçocukta Etkinliği Kapsamında Yüreğir DEVA Partisi Yönetim Kurulu üyeleri semt pazarlarını gezerek burada karşılaştığı çocuklara kitap hediye edildi.  Ve DEVA Partisi Yüreğir İlçesi olarak sloganımızı belirledik...Bu ülkenin geleceği için :