Dün gece aniden bastıran yoğun yağışlardan Fevzipaşa ve Demetveller mahallelerinin bazı yerlerinde sorun yaşandığını ve vatandaşların mağdur olduğunu kaydeden Başkan Vekili Aldırmaz, “Bu yılların ihmalinden kaynaklanmaktadır” dedi.
Sorunu kökünden çözmek için ASKİ Genel Müdürlüğü’nün o bölgede uyguladığı yağmur suyu baks inşaatı çalışmalarının birinci etabının tamamlandığını, ikinci etap çalışmalarının ise devam ettiğini vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi;
“16 mahalleyi yakından ilgilendiren ASKİ Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda 2x4 metre çapında 2 km. uzunluğundaki yağmur suyu kolektörü havaalanı içine kadar girdi. 1 km.’lik bölümü ise devam ediyor. Çalışmalar daha sonra D-400’ü ve demir yolu köprüsünü geçecek. Dün gece bazı evlerin bu baskınlarına maruz kaldığı Fevzipaşa ile Demetevler mahallelerindeki hatlar buraya bağlanacak. Uygulamalar 1.5 ay içerisinde tamamlanacak. Böylece bu mahallelerde de bir daha sıkıntı yaşanmayacak. Ayrıca, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndaki kamulaştırmalar da devam ediyor. Kamulaştırmalar tamamlandıktan sonra hat, yeni vilayetin altına kadar getirilecek. Yağmur suyu cazibeyle tahliye edilecek. Kanalköprü’de yıllardır yaşanan su baskınları da sona erecek.”