İl Başkanı Anıl Tanburoğlu öncülüğünde gerçekleşen Teröre lanet ve protesto açıklamasına il örgütleri, parti yöneticileri ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı. Kınama açıklamasına ilçe Belediye Başkan Aday Adayları da iştirak etti.

zeydan karalar

Ancak DEM Partinin ittifak şartı olduğu öne sürülen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin etkin kınama ve prıotesto açıklamasına katılıp fotoğraf veremedi. Türkiye'nin terörden daha büyük sorununun olmadığı bu günlerde terörü etkin şekilde kınamaktan kaçınan Başkan Akay ile Soner Çetin'e tepki büyük.

Terörü kınayamayacak kadar halktan kopan Başkan Soner Çetin ile Başkan Akif Kemal Akay'ın muhtemelen çooook önemli işleri oldduğu için bu toplantıya katılmayacakları açıklanacaktır. Ancak en kötü günde bile bir arada durmaktan uzak duran Başkanlar bakalım oy lazım olduğunda nasıl tavır takınacak.

seyhan-akif-kemal-akay-kadina-siddet1

NELER NELER OLMUŞTU DA BAŞKAN AKAY DEM PARTİYE YAKIN KİŞİLERE SES ÇIKARAMAMIŞTI

Hatırlanacağa üzere Başkan Akif Kemal Akay’ın sol kolu” olarak da bilinen belediyede yetkili kişi, Belediye ile alakalı sorununu aktarmak için arayan Kadın muhtar Saniye Çelik'e  “Ben Bekâr Adamım beni 22:00’den sonra Arama” demişti.  Kadın muhtar Saniye Çelik ise ise bu söyleme tepki koyarak Seyhan Belediyesindeki Meclis oturumunda bu kişiyi pankart açarak protesto etmişti.

gokhan-uney-seyhan-belediyesi-kimdir-1

Başkan kay kadına şiddetin bir boyutu olan bu davranışa ses çıkarmamış, olayın üstü, örtülmüştü.

Bu olaydan güç alan Belediye yetkililerinden biri de  Seyhan'ın en büyük Mahallesi Yeşilyurt Mahallesi Kadın muhtarı Günay Şahin, Seyhan Belediyesi çalışanı tarafından gece aranarak tehdit edilmişti.

yesilyurt-mahallesi-tehdir-

Muhtar   Günay Şahin ise kendi muhtarlık sayfasından  bu rezaleti duyurmuştu

"
---TEHDİT---
Bugünkü temizlik paylaşımım sonrası soruna çözüm üretmek yerine SEYHAN BELEDİYESİ TEMİZLİK MÜDÜR YARDIMCISI SEBAHATTİN AYGÜN SAAT 22:06 DA BENİ ARAYARAK TEHDİT ETMİŞTİR. 
Başıma gelebilecek herhangi bir durumda bunun sorumlusu ona bu yetkileri veren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, eş başkan damadı ve Sebahattin Aygün dür."

yesilyurt-mahallesi-tehdir-2