Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Kızıldağ Karakucak Güreşleri için 2018'de alınan 910 gram ağırlığında 24 ayar altın kemer, pandemi nedeniyle bir yıl ara verilen müsabakaların ardından İbrahim Bölükbaşı'na verilmedi. 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ni başpehlivanlardan İbrahim Bölükbaşı kazandı. Güreşler, 2020 yılında ise Covid-19 salgını nedeniyle yapılamadı. Bir yıllık aranın ardından 2021'de düzenlenen Karakucak Güreşleri’ni yine İbrahim Bölükbaşı kazandı. Kurallar gereği üst üste 3 yıl boyunca şampiyon olan pehlivanın daimi sahibi olduğu kemer, pandemi nedeniyle müsabakalara bir yıl ara verildiği gerekçesiyle İbrahim Bölükbaşı’na verilmedi.

Sporcu bu durumu yargıya taşıdı ve sonuçta kemerin kendisine verilmesine karar verildi. Karaisalı Belediyesi'nin yeni başkanı Bekir Şimşek'in girişimleriyle kemer noter huzurunda Bölükbaşı'na teslim edildi.

Sonunda Altın Kemer Şampiyon Güreşçiye Teslim Edildi

Büyükşehir; 450 Personel, 100 Araç ile Haşereyle Mücadele Ediyor Büyükşehir; 450 Personel, 100 Araç ile Haşereyle Mücadele Ediyor

Başkan Şimşek, yaptığı açıklamada, “Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerimizde üç yıl üst üste şampiyon olarak altın kemerin daimi sahibi olmaya hak kazanan güreşçimiz İbrahim Bölükbaşı’nı belediyemize davet ederek kendisi ve avukatıyla bir araya geldik. Önceki dönemde yaşanan durumu düzeltmek ve güreşçimizin hakkını korumak adına gerekli adımları atarak, güreşçimize teslim edilmesi gereken altın kemeri gururla kendisine takdim ettik. Güreşçimiz, memnuniyet duygularını aktararak adaletin yerini bulmasında gösterdiğimiz çaba için teşekkürlerini iletti. Bu vesileyle, Karaisalı’mız ve belediyemiz adına kamuoyunu da ilgilendiren bu konuyu çözüme kavuşturduğumuz için çok mutluyuz. Sporcularımızın emeklerini ve başarılarını takdir etmek, onların yanında olmak bizim önceliğimizdir. Adil ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz. dedi.”

İbrahim Bölükbaşı ise Belediye Başkanı Bekir Şimşek’e teşekkür ederken, 910 gram 24 ayar değerindeki altın kemeri çocuklarının eğitimi için harcayacağını söyledi.