Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, çarşamba günü genel başkan yardımcıları ile SP Divan Kurulu Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyelerinin istifa ederek, Numan Kurtulmuş'un Yeni Medeniyet Siyaseti Hareketi'ne katılacaklarını bildirdi.
SP'nin kayyuma devredilmesinin ardından partisinin genel başkanlığından istifa eden Numan Kurtulmuş'un Yeni Medeniyet Siyaseti Hareketi oluşumunu kurmasının ardından SP'den istifalar devam ediyor. Bugün de SP Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil istifa ettiğini açıkladı. Cengil, lise yıllarından bu yana Milli Görüş için hizmet ettiğini, hayatının en zor kararını verdiğini ancak Türkiye için hayırlı bir karar verdiklerini ifade ederek, kendisiyle birlikte merkez ilçe Yüreğir, Seyhan ve Sarıçam'ın yanı sıra Tufanbeyli, Saimbeyli, İmamoğlu, Yumurtalık ve Karataş ilçe başkanlarının da yönetim kurulları ile birlikte istifa ettiğini kaydetti.
 
Bunun yanı sıra ilçe başkanları istifa etmeyen ilçelerin çoğunda yönetim kurulu üyelerinin istifa ettiğini belirten Cengil, "Diğer arkadaşlar da partinin kurulmasını bekliyor" dedi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLU İSTİFA VAR

SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ise, Numan Kurtulmuş'un Yeni Medeniyet Siyaseti Hareketi'ni kurmasının ardından bütün Türkiye'de il başkanlarının, ilçe başkanlarının ve belediye başkanlarının SP'den istifa ederek bu harekete katıldığını söyledi.
 
Çarşamba günü genel başkan yardımcılarının istifa ederek Yeni Medeniyet Siyaseti Hareketi'ne katılacağını belirten Yülek, "Ankara'da yapılacak bir toplantı ile Divan Kurulu Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri partiden istifa edecek. İstifa eden arkadaşlar Kurtulmuş'un Yeni Medeniyet Siyaseti Hareketi etrafında toplandıktan sonra bir parti kurma hazırlıkları tamamlanacak" diye konuştu.

SP'den istifanın hızla Türkiye geneline yayıldığını söyleyen Yülek, SP'den ayrıldıkları için maneviyat çizgisinden ayrılmadıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin geleceği ve geleceğin liderinin yanında olmak için SP'den istifa edeceğiz. Çünkü Kurtulmuş'a olan sevgi Türkiye genelinde her geçen gün artıyor" dedi.