Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, yaşamın her alanında bütünüyle var olan engelli bireylerin yaşamlarını rahat sürdürmeleri için tüm olanakları sağlamak devletin görevi olduğu gibi yurttaşlık görevi de olduğunu söyleyerek “Engellilerin önündeki sosyal ve toplumsal engeller ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

UZM. DR. MENTEŞ, “ENGELLİLİK HAYATIMIZIN GERÇEĞİDİR”

Uluslararası Tomatis Uzmanı ve Rezonans Terapisti Klinik Psikolog Yasemin Kutlu Varan’ın konuşmacı olarak katıldığı, Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Ahmet Suntur, Dr. Cüneyt Genç, Dr. Sedat Yeniocak, Çukurova Rehberlik Araştırma Müdürü Cemal Dağhan ile Gönüllü Anneler Topluluğu Temsilcisi Gülşen Akgöz’ün hazır bulunduğu seminerde, Adana Tabip Odası olarak Gönüllü Anneler Topluluğu ile birlikte ‘Hayata Gülümse’ farkındalık semineri düzenlediklerini belirten Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, yaptığı konuşmada “Engellilik hayatımızın gerçeğidir. Bedensel ve ruhsal hiçbir engeli bulunmayan her birey aslından bir engelli adayıdır. Bedensel ve zihinsel engeli olan bir çok insan teknolojinin gelişmesiyle birlikte sağlığına kavuşmaktadır. Bu konuda fizyoterapistlere büyük rol düşmektedir.

Tabip Odası Başkanı Menteş'ten Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de yaşanan kazalar ardında binlerce engelli vatandaş bırakmaktadır. Biz hekimler bu durumun en yakın tanığıyız. Bizler engelli olmanın ya da bir engelliyle yaşamanın ne olduğunun farkındayız ama farkında olmayanlar için ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dünya genelinde engelli haklarına ve sorunlarına dikkat çekilmek için ilan edildi. Lütfen engelli insanları yok saymayalım, onları görmezden gelmeyerek sahip çıkalım. Bugün burada bulunan sizlere duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Sizler tüm zorluklara rağmen ayakta kalmaya  çalışıyorsunuz. Hep birlikte dayanışma ile hayata gülümsemeye ve mücadeleye devam etmeliyiz. Bir teşekkürü de bilgilerini bizlerle paylaşacak olan Yasemin Hocamıza ediyoruz.” dedi.

PSİKOLOG VARAN, “SEVGİ VE İLETİŞİMİN OLDUĞU YER ENGEL TANIMAZ”

“‘Sevgi’nin ve ‘Etkili İletişim’in olduğu yer, engel tanımaz” diyerek iletişim teknikleri hakkında bilgi vererek tecrübelerini paylaşan Uluslararası Tomatis Uzmanı ve Rezonans Terapisti Klinik Psikolog Yasemin Kutlu Varan, 22 Yıllık Uzman bir Psikolog olarak özellikle ‘Bağımlılıklar’ üzerine yaptığı çalışmalarını anlattı.

Tabip Odası Başkanı Menteş'ten Psikolog Varan, dünyada çok yaygın olarak kullanılan Tomatis (Müzik ve Ses Terapisi), Omega (İşitsel dengeleme Terapisi) ve Rezonans Terapileri hakkında bilgilerin yanı sıra ‘Ergenlik Çağı’nda özel gereksinimi olan çocuk ve gençlerle nasıl doğru ve etkili iletişimler kurulacağı ve aile içi yapılması gerekenler, özellikle anneler için uygulamalı rahatlama teknikleri ile bireysel desteğe ihtiyacı olan çocuk ve anne dışında evdeki baba ve diğer kardeşlerle de nasıl konuşmaları gerektiği konularına da dikkat çekti.

Tabip Odası Başkanı Menteş'ten Seminer sonunda konuşmacılara teşekkür edilerek plaketleri verildi.