Ayhan Barut, POMEM Mağduriyetini Meclis Gündemine Taşıdı Ayhan Barut, POMEM Mağduriyetini Meclis Gündemine Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr Müzeyyen Şevkin, Çukurovalı narenciye üreticisinin feryadını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Dr. Müzeyyen Şevkin, meclis genel kurulunun yanı sıra Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı iki ayrı konuşmada narenciye üreticisinin para etmeyen ürünler nedeniyle ağaçlarını kestiğini vurguladı.
“REKOLTE YÜKSEK SATIŞ YOK!”
Türkiye narenciye üretiminin neredeyse yüzde 70'ini Çukurovalı çiftçinin sağladığını ve ne yazık ki çiftçinin şu anda kan ağladığını kaydeden Dr. Şevkin, “İhracattaki azalma, işçilikteki artış, girdi maliyetlerinin fahiş yükselişi, işçi bulamama sorunları nedeniyle ürünler maalesef dalında kaldı” dedi. Limon ve mandalinanın 1 liraya alıcı bulamadığını söyleyen Dr. Şevkin, “Çiftçi 7 milyon ton gibi rekor bir rekolte beklerken maalesef ürününü satamıyor. Geçen yıl 902 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat rakamlarını bu yıl maalesef yakalamak mümkün değil” diye konuştu.
“ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKIN”
Konuşmasında hükümete ve Tarım ve Orman Bakanı’na seslenen Dr. Şevkin, şunları söyledi: “Birkaç kuruş bulmak için kapı kapı dolaşacağınıza Sayın Tarım Bakanına buradan seslenmek istiyorum: Öncelikle Adanalı çiftçiye, Çukurovalı çiftçiye sahip çıkın; bırakın Sudanlı, Ukraynalı, Latin Amerikalı çiftçilere sahip çıkmayı, önce kendi çiftçinize sahip çıkın.”
“ÖLÜ BALIK TAKLİDİ YAPIYORLAR”
Meclis Genel Kurulu’nun yanı sıra TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da konuyu dile getiren Dr. Şevkin, “Ben Adanalıyım, Adana'da narenciye üreticisi şu anda ağaçlarını söküyor. Sayın Tarım Bakanı kulağının üstüne yatıp ölü balık taklidi yaparken, 80 maddelik sanki çok aciliyeti varmış gibi torba kanun getirilmesini kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.