Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, haftasonu sarf ettiği sözlerle büyük tepki çeken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'yi eleştirdi. Halkın derinleşen krizle birlikte dertler deryasında boğulduğunu, sahipsiz bırakılan çiftçinin feryat ettiğini aktaran Barut, "Yaşanan tüm sorunların sebebi AKP'nin yanlış politikalarıdır. Bu sorunlara çözüm bulacakları yerde, o koltuklara oturunca vatandaşlara tepeden bakıyor, kibir abidesine dönüşüyorlar" dedi.

"AKIL ALMAZ SÖZLER"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, haftasonunda Osmaniye'de sulama konusundaki sorunlarını anlatan ve o esnada heyecanlanan çiftçiye, "Sen daha adını söyleyemiyorsun. Bir de dedemden kaldı bilmem ne" diye yanıt verince büyük tepki topladı. Daha sonra Hakkari'ye geçen Bakan Kirişçi, burada yaptığı konuşmada ise, "Aç mı insanlarımız? Bir şeye erişimde güçlük mü çekiyor, markete gittiğinizde rafta bir şeyin yoksunluğu mu var veya noksanlığı mı var? Hayır" ifadelerini kullanınca yine tepkilerin hedefi oldu.

"KOLTUKLARA OTURUNCA KİBİR ABİDESİNE DÖNÜYORLAR"

Halkın açlık, yoksulluk, sefalet içinde, işsizlikle boğuştuğunu, çiftçilerin de mazottan gübreye maliyetleri katlandığı için üretimden koptuğunu aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"İnsanlarımız evine ekmek götüremiyor, çiftçi binbir emekle ürettiği ürünü satamıyor. AKP sayesinde iğneden ipliğe her şeye fahiş zamlar yapıldı. Bir ekmek 5 lira oldu. Paramız pula dönmüşken, insanımız kuru soğan alamaz haldeyken, Bakanın bu sözlerine ne denir ki? Bakanın çiftçimize yönelik bu akıl almaz sözleri bir değil, iki değil, üç değil. Her seferinde buna benzer tepki çeken açıklamalar yapıyor. Çiftçimize üsten bakılmasını, hakaret içeren sözler söylenmesini kabul etmiyoruz. Ne hikmetse o koltuklara oturunca vatandaşlara tepeden bakıyor, kibir abidesine dönüşüyorlar. Ülkeyi yöneten tek adam zihniyeti gibi ağzını açan, eleştiren, hakkını isteyen herkesi azarlıyor, hakaret ediyorlar. Bu tavrı hiç ama hiç doğru bulmuyor, kınıyoruz. Çiftçimiz üretemezken, maliyetlerin altında ezilip borç batağına saplanırken sessiz mi kalacağız? Yiğit kuru soğana muhtaç olmuş, yurttaş ekmek bile alamazken size cevabı sandıkta vereceğiz. Bakalım halkın tokadını yiyenler yine pişkince konuşacak mı? Az kaldı, bu kara düzen ilk seçimde bitecek. Halkımızın tüm sorunlarına, çiftçimizin kanayan yaralarına çare bulacağız!"