İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan teknik personeller Şap Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen SAT-2 serotipine karşı etkili aşı ile aşılama çalışmaları haftanın 7 günü yapılıyor. 
Hastalığın Türkiye’de görülmesinden ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuyla ilgili çalışmalar başlatmasının ardından Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri, veteriner sağlık teknisyeni ile işletmelerde aşılama çalışmalarına hız verdi. 

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, SAT-2 şap virüsü hastalığına karşı küçükbaş ve büyükbaş hayvan sevkiyatının kesim, ithalat ve ihracat hareketleri haricinde yasaklandığını belirterek, “Şap virüsünün hızlı bir şekilde yayılım göstermesinin önüne geçmek için tedbir amaçlı kentte ikinci bir emre kadar canlı hayvan sevkiyatı belirli kriterler haricinde yasaklanmıştır. İl ve ilçe müdürlüğünde ekiplerimiz Şap Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen ve SAT-2 serotipine karşı etkili olan aşı ile aşılama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 SAT-2 serotipli şap hastalığına karşı, Adana’da da aşılama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu Kararı alınarak bir takım tedbirler alınmıştır. İlkbahar şap aşılama kampanyası süresince kesim, ihracat ve ithalat amacı dışındaki tüm hayvan hareketleri il içi ve il dışı  olmak üzere kısıtlanmış ve hayvan pazarları kapatılmıştır. ”dedi. 
Tekin, haftasonu da dahil olmak üzere aşılama çalışmasının haftanın 7 günü yapıldığını ve uygulanan aşıların günlük olarak aşılama bilgisi ve kulak küpesi bazında sisteme girişlerinin yapıldığını da sözlerine ekledi.