Pek çok kişinin hayalini son model araçlar süslüyor. Ancak bireyler severek kullanılacak bu araçlara ulaşmak için ihtiyaç duyduğu nakdi nereden temin etmesi gerektiğini sorguluyor. Hayalindeki araca ulaşmak artık TEB taşıt kredisi ile mümkün.

TEB Taşıt Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

TEB tarafından sunulan taşıt kredisi sayesinde hayal edilen araca ulaşılabiliyor. Ancak bu krediye ulaşabilmek için nasıl taşıt kredisine başvuru yapılacağını bilmek gerekiyor. Taşıt kredisine başvurmak için farklı yöntemler tercih edilebiliyor. 

Bu içeriğe başvurmak için TEB internet sayfasında yer alan taşıt kredisi formunun doldurulması yeterlidir. TEB tarafından sunulan taşıt kredisine mobil bankacılık ile de başvurulabiliyor. Bu sayede araç sahibi olmak isteyen bireyler oturduğu yerden kredi başvurusunda bulunabiliyor.

TEB Taşıt Kredisi İçin Hangi Belgeler Gerekli?

Taşıt kredisinden yararlanmak için başvuru yapmak yeterli değildir. Başvuru aşamasıyla birlikte gerekli belgelerin hazırlanıp TEB banka çalışanlarına teslim edilmesi gerekiyor. Belirtilen belgelerden bir veya birkaçının eksik olması halinde kredi çekme işlemleri sekteye uğrayabiliyor. Kredi çekecek kişiler bu detaya dikkat etmelidir.

Taşıt kredisi için ihtiyaç duyulan belgelerden bazıları şunlardır:

  • Nüfus cüzdanı

  • Gelir düzeyini gösteren belge

  • Alınacak araca ait proforma fatura

  • Alınacak aracın ruhsatının fotokopisi

Taşıt kredisi için ihtiyaç duyulan belgeler sınırlı tutulmuştur. Bu sayede pek çok kişi evrakları bir araya getirmek için zorlanmıyor.

Taşıt Kredisi Hesaplama

Taşıt kredisi ile ilgili farklı detaylar merak ediliyor. Merak edilen detaylardan bir tanesi de ödeme tutarıdır. Bu krediyi almak isteyen bireyler hesaplama işlemlerini yürüterek ödeyeceği net tutarı öğrenmek istiyor. 

Taşıt kredisinin hesaplanması için “kredi hesaplama” ekranının açılması yeterlidir. Kredi hesaplama ekranını görüntüleyen bireyler vadeyi ve tutarı seçerek ödeme planını detaylı olarak görüntüleyebiliyor.

TEB Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

TEB taşıt kredisini almak isteyen bireyler belirtilen işlemleri yerine getirerek kısa sürede kredisine kavuşabiliyor. Ancak bu alanda işlem yapmak isteyen bireyler bu krediyi nasıl alabileceğini sorguluyor. 

Taşıt kredisini almak için şubelere başvurulması yeterlidir. Şubede çalışan personel kısa sürede gerekli işlemleri gerçekleştirerek krediyi aktif hale getirebiliyor. Taşıt kredisi için en yakın şubeye uğramak yeterlidir.

Taşıt Kredisi Şartları Nelerdir?

TEB taşıt kredisinin kullanılması için müşterilere sunulan bazı şartlar vardır. Bu şartları yerine getirmeyen bireylerin başvuruları onaylanmaz. Taşıt kredisi için aranan en önemli şart kredi notudur. 

Başvuru sahiplerinin kredi notu, taşıt kredisi almayı engelleyecek düzeyde olmamalıdır. TEB taşıt kredisini kullanmak için aranan diğer bir şart ise en az 6 aylık SGK kaydının bulunmasıdır. En az 6 aylık SGK kaydı olmayan bireyler kredi için uygun görülmez.

TEB Taşıt Kredisi Vade Süreleri

TEB ihtiyaç kredisi gibi taşıt kredisinin de vade süreleri değişiklik gösterebiliyor. Taşıt kredisinin vade süresi 400.000 TL’ye kadar 48 ay olarak belirlenmiştir. Bu oran 4000.0001 ile 800.000 arasında ise vade süresi 36 aya düşüyor. Bu bağlamda aracın değeri ve tercih edilen tutar, vade süresini etkiliyor. Vade süresini net olarak belirlemek için aracın kasko değeri göz önünde bulunduruluyor.

TEB Taşıt Kredisi Ödeme Yöntemleri

TEB tarafından sunulan taşıt kredisinin farklı avantajları mevcuttur. Bunlardan bir tanesi de ödeme yöntemleridir. Bu krediye başvuran bireylerin başvurusu onaylandığında ödeme işlemleri mobil bankacılık üzerinden yürütülebiliyor. 

Ödeme işlemleri mobil bankacılık üzerinden gerçekleştirildiği için mükellefler bankaya gitmek zorunda kalmadan kredisini ödeyebiliyor. TEB tarafından sunulan taşıt kredisinin detaylarına ulaşmak için En cazip markasının içerikleri tercih edilebilir.