Tarımsal sulama amaçlı kullandıkları elektrik borçlarından dolayı tarlalarına el konulan üreticiler İsyan Ediyor.  Niğd de Merkeze bağlı Orhanlı beldesi ve çevresinde, biriken borçları nedeniyle el konulan tarlaları icra yoluyla satışa çıkarılan üreticilerin mağduriyetini dinleyen Ömer Fethi Gürer, siyasi iktidara çağrıda bulundu. 

Yıllar itibariyle birikmiş elektrik borçlarının faizlerinin silinip anaparanın taksitlendirilmesi yönündeki çiftçi taleplerini aktaran CHP Milletvekili Gürer, borçların ödenebilmesi için de düşük faizli kredi temin edilmesi gerektiğini belirtti. 

TEDAŞ Bunu da Yaptı: Borcunu Ödeyemeyen Çiftçinin Tarlasına El Koydu!

BORÇLU ÜRETİCİLERİN TARLALARINA EL KONULUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Orhanlı beldesinde TEDAŞ’a olan sulama amaçlı elektrik borçları nedeniyle, tarlalarına el konulan üreticilerin sorun ve taleplerini dinledi. 

ÜRÜN PARA ETMEDİ, ÇİFTÇİ BORCUNU ÖDEYEMEDİ 

Genel olarak patates üretimi yapılan tarlalarını, elektrik enerjisiyle yer altından çıkardıkları sulama suyu ile suladıklarını belirten üreticiler, ürünün para etmemesi nedeniyle ödeyemedikleri elektrik borçlarının yıllar itibariyle katlanarak çoğaldığını ifade ettiler. 

TEDAŞ Bunu da Yaptı: Borcunu Ödeyemeyen Çiftçinin Tarlasına El Koydu!

AF BEKLENTİSİ 

Bazı dönemlerde, tarlalarda elde ettikleri ürünün, sadece elektrik borçlarını bile ödemeye yetmediğinden yakınan üreticiler, siyasi iktidar mensupları tarafından defalarca kez elektrik borçlarına af geleceği söylenmesine rağmen bu konuda hiçbir gelişme olmamasının da borçların katlanmasında etkili olduğunu ifade ettiler. 

TARLALARA İCRADAN SATILIYOR

Orhanlı beldesi ve çevresindeki belde ve köylerde yüzlerce üreticinin binlerce dönüm arazisi için elektrik borçlarından dolayı TEDAŞ tarafından icra takibi başlatıldığını, bazı arazilerin ise başka bölgelerden gelenler tarafından satın alındığını anlatan çiftçiler, el konulan arazilerinde üretim yapamadıkları için, borçlarını da ödeyecek durumlarının olmadığını belirtiler. 

BORCUNU ÖDEYEMEYEN ÜRETİCİNİN TARLASINA ÇÖKMÜŞLER

Elektrik borçlarından dolayı tarlalarına el konulan üreticilerin sorun ve taleplerini dinleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Dönem dönem ürünler para etmediği için elektrik borçlarını ödemekte zorluk yaşayan üreticilerin tarlalarına TEDAŞ tarafından alınıp satışa konduğu çiftçiler anlattı. Üreticilere gönderilen tebligatta 15 gün içinde borçlarını ödemeleri, aksi takdirde tarlalarının icra yoluyla satılacağı belirtilmiş. Bazı tarlalara ise icra yoluyla el konularak, başka bölgelerden gelen alıcılara satılmış. Bu durum tarım arazilerinin yapısının değişmesine neden olmuş. Arazi başkalarının eline geçtiği için, çiftçiler burada üretim yapamaz duruma gelmiş. Böylece çiftçiler mağdur edilmiş” şeklinde konuştu. 

TEDAŞ Bunu da Yaptı: Borcunu Ödeyemeyen Çiftçinin Tarlasına El Koydu!

BORÇLARIN FAİZİ SİLİNİP, ANAPARA TAKSİTLENDİRİLMELİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, siyasi iktidara çağrıda bulunarak, mağduriyet yaşayan çiftçilerin taleplerini de aktardı. Gürer, “Üreticiler, anaparanın faizinin silinip, taksitlendirilmesini istiyor. Cumhurbaşkanı sürekli üreticilere destek verildiğini söylüyor; burada mağduriyet yaşayan üreticilere gerçek manada destek verilsin ve borçların ödenmesi sağlanıp, üreticiler tarlalarında yeniden üretim yapmalarının önü açılsın. Soruna müdahale edilmeli. Yetkilileri burada yaşanan mağduriyetin giderilmesi için görev davet ediyoruz” şeklinde konuştu.