İlk açıklamasında ilk müjdeyi de veren Taşar, Sanayi ve tarım kültürü, girişimcilik ruhu ve genç nesillerin iş dünyasındaki etkinliğiyle öne çıkan Adana’nın Türkiye’nin en büyük G3 Girişimcilik Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağını vurguladı. İktisadi kalkınmada önemli bir pay sahibi olan girişimcilerin ülke ekonomisine katkı sağlarken Adana’nın da uluslararası arenada söz sahibi olması için büyük bir emek harcıyor.

Girişimde Kadın Gücü Projesinin Yeni Dönem Açılışı Yapıldı Girişimde Kadın Gücü Projesinin Yeni Dönem Açılışı Yapıldı

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na seçilen Mert Taşar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında böyle onurlu bir göreve layık görülmenin heyecan verici olduğunu bildirirken, görev süresi boyunca Adana’da girişimcilik faaliyetlerinin artırılması için yoğun bir çaba sarf edeceklerini belirtti.

“ADANA’YA HAYIRLI OLSUN”

Bu sözlerin ardından ilk icraatını da açıklayan Başkan Mert Taşar, “Göreve geldiğimiz andan itibaren ekip arkadaşlarımızla beraber her yıl TOBB, Gen Türkiye ve Habitat öncülüğünde düzenlenen Türkiye’nin en büyük G3 Girişimcilik Zirvesi’nin Adana’nın ev sahipliğinde yapılması için girişimlerde bulunduk. Bunun sonucunda 2024 G3 Girişimcilik Zirvesi’nin şehrimizde yapılacak olması bizleri gururlandırdı. Şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na seçilmiş olmanın gururuyla ilk müjdesini paylaşan Başkan Taşar, Adana’da geçmişten bu yana var olan girişimcilik ruhunun artırılması, potansiyelinin açığa çıkarılması için Adana Valiliği başta olmak üzere, kentteki Odalar ve Borsa ile, belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli ve uyum içerisinde çalışacaklarını vurguladı. Başkan Taşar, “Böylelikle girişimlere iş kurma ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürebilmeleri için gerekli faaliyetleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na Mert Taşar seçildi. Çiçeği burnunda Başkan Taşar, ekip dayanışmasının en güzel örneğini sunacaklarını vurguladı.

HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Hedeflerinin, ‘Adana’nın girişimcilerini geliştiren, destekleyen, etkili programları şehrin ev sahipliğinde yaparak ve politikalar belirleyip uygulayarak Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak’ olduğuna işaret eden Başkan Taşar, “Tüm İcra kurulu arkadaşlarımla beraber hareket ederek şehrimizi tüm platformlarda en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

MERT TAŞAR KİMDİR?

1992 Adana doğumlu Mert Taşar, 2015 yılında Çağ Üniversitesi Uluslararası İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Evli, 2 çocuk babası Taşar, Şahin Tavukçuluk ve Şahin Yem Firması’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla icra ediyor. Rahmetli Babası Ziya Taşar ve amcası Şahin Taşar’ın kurduğu şirketi, daha iyi yerlere taşımak için var gücüyle çalışan Mert Taşar, Broiler tavuk üreticiliğinin beslenmesi, kesilmesi, son raf ürünü haline getirilmesinin yanı sıra şirket bünyesinde damızlık hayvan yetiştiriciliği de yapıyor. Mert Taşar, şirket aracılığıyla Avrupa Birliği standartlarında yem üretilip hayvanların beslenmesine de büyük katkı sunuyor.