Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı (TÖHOB) Ercan Soydaş, aralarında Adana'nın da olduğu tüm Türkiye’deki özel halk otobüslerinin her ayın sadece 4 günü 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşıma kararı aldığını duyurdu.

Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) bir araya gelen TÖHOB üyeleri, içlerinde 65 yaş üstü vatandaşlarında olduğu ücretsiz taşıma hakkı olan 18 farklı grup hakkında karar aldı.

"BAKANLIK DESTEĞİ İKİ GÜN KARŞILAMAYA YETİYOR"

Soydaş, ücretsiz taşıma bedelini artık ödememe kararı aldıklarını kaydederek, "Daha önce açıkladığımız dört grup dışında kalan ve ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın 1’i ile 4’ü arası taşıyalım. Geri kalan kısımdan da rica ediyorum, lütfen kamu araçlarını kullansınlar. Bakanlığın verdiği destek iki günlük karşılamayı sağlıyor. İki gün esnaflarımızdan fedakarlık bekliyoruz" diye konuştu.

Adanalı Firmalar, Bölgenin En Büyük Ticaret Buluşmasına Odaklandı Adanalı Firmalar, Bölgenin En Büyük Ticaret Buluşmasına Odaklandı

Tüm vatandaşlardan anlayış beklediklerini belirten Soydaş, "Cihazları sökmek gibi mevzuata göre bir hakkımız yok. Arkadaşlarımız vatandaşlarımızı uyaracaklar. Araçlarımıza tüm Türkiye genelinde bilgilendirme yazısı asacağız" dedi.