Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle düzenlenen ‘Futbolda değişen oyun kuralları’ konulu eğitim semineri, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

TSYD Üyeleri ve Spor medya çalışanlarının yanı sıra, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Muzaffer Çintımar, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Seyhan Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Mustafa Lavkor, Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Mehmet Sümer, Hentbol Duayenlerinden Kazım Tekin, Adana Demirspor altyapı antrenörlerinden Cengiz Hoşfikirer, Adnan Avcu, Arman Bozkaya, Atilla Çalım, Adanaspor altyapı sorumlusu Eyüp Arın, Volkan Öztürk, Ercan Ünal, Ayhan Kızılelma, Adana 1954 FK Altyapı Antrenörleri, Adanasporlu eski futbolculardan Necip Erdoğan, Yüreğir Belediyesi Spor Müdürü Ceyhun Öktem, eski Milli Hakem ve Gözlemcilerden Cahit Kum, Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonu olan Yapı Meslek Lisesi Takım Kaptanı İbrahim Tüten ile TSYD ve ÇGC üyeleri’nin yanı sıra TÜFAD üyeleri de katıldı.

TSYD ve ÇGC'den Futbol Oyun Kuralları Semineri

Seminerin açılış konuşmasını yapan TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, böylesine anlamlı bir eğitim seminerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.. 

TSYD Adana Şubesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Hoşfikirer, “Futbol hepimizin ortak sevdası. Bugün spor paydaşlarıyla birlikteyiz. TSYD Adana Şubesi olarak; geleneksel hale getirdiğimiz, futbolda değişen oyun kurallarıyla ilgili toplantımıza hoşgeldiniz.

Bu sene üyesi olmaktan onur duyduğumuz Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin de katılımıyla bunu daha yaygın hale getirmek, gazeteciliğin diğer branşlarında görev yapan arkadaşlarımızı da davet ederek; futbolda değişen oyun kuralları hakkında bilgilendirmeler yapmak için, ÇGC’nin çatısı altında toplanmış bulunuyoruz.

Futbolu konuşmak ve değişen oyun kuralları hakkında bilgilendirmeler yapmak için yıllardır biz spor basını ve spor paydaşlarına bilgilendirmeler yapan içimizden çıkan çok değerli kardeşimiz var. Mustafa Kürşat Uçar; hakem hocası olarak genç yaşta ülkemizin her yerine gidiyor ve bilgilendirmeler yapıyor.

Bugün bizlere futbolda değişen kuralları görsel olarak anlatacak. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Adanaspor, Gençler'den 1 Puanı Kaptı Adanaspor, Gençler'den 1 Puanı Kaptı

TSYD ve ÇGC'den Futbol Oyun Kuralları Semineri

Gözlemci ve Futbol Federasyonu Hakem Eğitmeni M. Kürşat Uçar, değişen oyun kuralları konusunda katılımcılara bilgi aktardı. Kürşat Uçar, “Yeni futbol sezonunun Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Hakemler kuralları uygular. Bu kurallar da futbolun gelişmesi, daha ileriye taşınması için çok önemli.” diye konuştu.

Seminerin ardından TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir birlikte semineri yöneten Kürşat Uçar’a plaket vererek, teşekkür etti.